05:45 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο εισαγγελέας της Λήμνου διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες για υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου του νησιού.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διετάχθη από τον εισαγγελέα της Λήμνου μετά από καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου του νησιού, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία ΠΟΕΔΗΝ και της παθολόγου του νοσοκομείου.

Η καταγγελία που έγινε στη Αστυνομία και την Εισαγγελία, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κάνει λόγο για σοβαρή υποστελέχωση της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λήμνου.

«Στη Λήμνο κινδυνεύει η ζωή των ασθενών επειδή το Νοσοκομείο δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Μάλιστα με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων την Πέμπτη θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο νησί με όλους τους φορείς και συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ.

«Η Παθολογική κάλυψη του Νοσοκομείου γίνεται μόνο από την ίδια. Εργάζεται πάνω από ένα μήνα συνεχόμενα και βρίσκεται στα όρια της εργασιακής εξουθένωσης», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ για την παθολόγο.

Παράλληλα η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως λόγω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνει να κάνει χημειοθεραπείες στους καρκινοπαθείς που είναι υποχρεωμένοι να ταξιδεύουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Αναφέρει ακόμη ότι «ο Χειρουργικός Τομέας δεν λειτουργεί. Υπάρχει μόνο ένας χειρουργός. Δεν αναλαμβάνουν ούτε απλά χειρουργεία. Αεροδιακομίζονται όλα τα έκτακτα περιστατικά σε άλλα Νοσοκομεία».

Το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα προκηρύξει τρεις θέσεις παθολόγων για το νησί και θα επαναπροσδιορίσει τα κίνητρα για τους προσληφθέντες.

Tags:
υποστελέχωση, παθολόγος, εισαγγελέας, ΠΟΕΔΗΝ, προκαταρκτική εξέταση, Λήμνος, νοσοκομείο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK