14:20 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αφορμή δημοσίευμα ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του και σε βάρος των μελών της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που έγινε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας το 2016.

Διαψεύδει ότι υπάρχει ποινική δίωξη για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος και τονίζει ότι «η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και δεν διερευνάται πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα, αλλά πλημμεληματικού»

Κάνει λόγο για «ρεσιτάλ λεκτικής βίας, ρεβανσισμού και χαιρεκακίας με φράσεις του τύπου: Επιτέλους η δικαιοσύνη άρχισε να λειτουργεί… Άντε να παίρνουν σειρά ένας, ένας… Αρχίζει η κάθαρση για τους Συριζόφιλους... Ανοίγουν κελιά για τους Συριζαίους… όλη η συμμορία Σύριζα στη μπουζού...».

Αφορμή δημοσίευμα ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος του και σε βάρος των μελών της Επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες που έγινε στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας το 2016.

«Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την προκήρυξη αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για τον πιο απαιτητικό, αλλά και τον πιο αντικειμενικό διαγωνισμό που έγινε ποτέ στην ιστορία του ελληνικού δημοσίου τόσο από πλευράς δικαιολογητικών όσο και διαδικασιών που όφειλαν να ακολουθήσουν οι υποψήφιοι» υποστηρίζει.

«Εκ του αποτελέσματος δεν ήταν ένας διαγωνισμός που έγινε για να κλείσει ο ΣΚΑΙ που έλεγε ο Άδωνις Γεωργιάδης ή για να “κόψει” τον Μαρινάκη. Αμφότεροι βέβαια τότε, η αλήθεια να λέγεται, διαγωνίζονταν στην “ανταλλαγή ευσήμων”, όπως για παράδειγμα το σποτάκι του ΣΚΑΙ που ανέφερε ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι “στη Δημοκρατία της Κολομβίας δεν θα βρεθούν Μέσα Ενημέρωσης στα χέρια του Εσκομπάρ”».

Ειδικότερα για τον κ. Καλογρίτσα τονίζει ότι «κηρύχτηκε έκπτωτος με τη δική μου υπογραφή βάση των όσων προέβλεπε η προκήρυξη και ακολούθησε η διάδοχη κατάσταση που επίσης προέβλεπε η προκήρυξη. Το δημόσιο συμφέρον ήταν 100% εξασφαλισμένο και τηρήθηκε η αρχή της ισότιμης μεταχείρισης».

«Αν το σχήμα Καλογρίτσας κατάφερε να περάσει μέχρι το στάδιο του οριστικού υπερθεματιστή είναι γιατί σύμφωνα με την κρίση της Επιτροπής η συγκεκριμένη υποψηφιότητα ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της οικονομικής επάρκειας που ζητούσε η Προκήρυξη» σημειώνει τονίζοντας ότι προσκόμισε και τα πρόσθετα δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν.

Σχετικά με την υπόθεση τονίζει ότι η διερεύνησή της ξεκίνησε μετά από μηνύσεις του ALPHA και πέντε βουλευτών της ΝΔ που «όλως τυχαίως κατατέθηκαν την ίδια ημέρα» (23/06/2016) με αφορμή την περίπτωση Καλογρίτσα εκκίνησαν μια διαδικασία διερεύνησης ενδεχόμενων παραβάσεων από την Επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού και εμένα.

Tags:
Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, τηλεοπτικές άδειες, Λευτέρης Κρέτσος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK