10:30 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Όχημα της Πυροσβεστικής

Συναγερμός για το νέο κύμα κακοκαιρίας, επί ποδός η Πυροσβεστική

© Φωτογραφία : Giorgos Zachos / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική για την αντιμετώπιση όλων των επιπτώσεων που πιθανόν προκύψουν από το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει το σύνολο της χώρας.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Αρχές για τις τυχόν ανάγκες που θα προκύψουν από το νέο κύμα κακοκαιρίας, στον απόηχο της καταστροφής που άφησε στο πέρασμά της η θεομηνία στη Χαλκιδική.  

Η ηγεσία της Πυροσβεστικής πραγματοποίησε χθες σύσκεψη, παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασιλείου Ματθαιόπουλου. 

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε η εκ νέου ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση κινδύνων, από την εκδήλωση πλημμυρικών και συνοδών φαινομένων, στις περιοχές που αυτά αναμένεται να εκδηλωθούν. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Έρχεται ο «Αντίνοος» με καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε σήμερα Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και θα εξασθενήσει αύριο. 

Στις περιοχές όπου αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες προς τους Διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών.

Το πυροσβεστικό προσωπικό, τα πεζοπόρα τμήματα, ο γενικός εξοπλισμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο ειδικός εξοπλισμός των ΕΜΑΚ, έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Επιπλέον, έχει διαταχθεί και ολοκληρωθεί η απαραίτητη διασπορά οχημάτων της Πυροσβεστικής, όπου αυτό κρίθηκε απαραίτητο.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και το προσωπικό και τα μέσα της Περιφέρειας Αττικής για την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την άμεση διαχείριση συνεπειών από την εκδήλωση τυχόν έντονων φαινομένων.

Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) θα πληγεί, σύμφωνα με την ΕΜΥ, πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη. 

Tags:
καταιγίδες, βροχές, Αττική, Πυροσβεστική, καιρός σήμερα, καιρός, κακοκαιρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK