10:54 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Μάριος Σαλμάς

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η δικογραφία για ενδεχόμενη εμπλοκή του Μάριου Σαλμά

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Από την πρώτη στιγμή ο πρώην υπουργός αρνήθηκε την εμπλοκή. Μάλιστα υποστήριζε ότι η φαρμακοβιομηχανία δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές του ενέργειες και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον παρακάμψει.

Στο αρχείο τέθηκε με απόφαση της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς το σκέλος της δικογραφίας της υπόθεσης Novartis που αφορά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά.

Στην εισαγγελική διάταξη αναφέρεται ότι δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού σχετικά με τις πράξεις του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίες, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται για ακόμα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα για τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η αρχειοθέτηση για τον κ. Σαλμά είναι η πέμπτη κατά σειρά για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας. Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες διατάξεις για τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, Παναγιώτη Πικραμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών μπήκε ο Μάριος Σαλμάς μετά από κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα που είχε κάνει λόγο για χρηματισμό του από την φαρμακοβιομηχανία. Από την πρώτη στιγμή ο πρώην υπουργός αρνήθηκε την εμπλοκή. Μάλιστα υποστήριζε ότι η φαρμακοβιομηχανία δεν ήταν ευχαριστημένη από τις υπηρεσιακές του ενέργειες και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον παρακάμψει.

Ο κ. Σαλμάς έχει τονίσει πολλές φορές ότι η φαρμακευτική δαπάνη επί της θητείας του είχε μειωθεί κατά 50%.

Tags:
Εισαγγελία Διαφθοράς, Εισαγγελία Διαφθοράς, Novartis, Μάριος Σαλμάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK