10:41 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Πανελλήνιες εξετάσεις

Πανελλήνιες 2019: Αύριο η τελευταία ημέρα για τα μηχανογραφικά

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υποψήφιοι για την είσοδό τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η αυριανή προθεσμία είναι οριστική και καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δεν θα γίνει δεκτή μετά την παρέλευσή της.

Αύριο Τετάρτη λήγει η προθεσμία τελικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψήφιους των Πανελληνίων 2019 μετά και τη διήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι για την είσοδό τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η αυριανή προθεσμία είναι οριστική και καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δεν θα γίνει δεκτή μετά την παρέλευσή της.

Αυτό σημαίνει πως αύριο κλειδώνει οριστικά η εφαρμογή προκειμένου να ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Μηχανογραφικό 2019: Συμβουλές «SOS» για να μην το μετανιώσεις μετά

Στο εξής οι υποψήφιοι θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Επίσης μπορούν να τυπώσουν την οριστικοποιημένη μορφή ή να την αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα άνοιξε στις 21 Ιουνίου, ημέρα από την οποία οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μπορούσαν να αποκτήσουν τον προσωπικό κωδικό τους από το λύκειό τους.

Η προθεσμία οριστικοποίησης έληγε στις 15 Ιουλίου. Ωστόσο εξετάστηκε από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση προκειμένου να εξεταστούν τυχόν αδυναμίες σε νέα Ιδρύματα.

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα υποβολής έχουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2019, όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2017 ή 2018, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση και όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

Tags:
υποψήφιοι, Πανελλήνιες 2019, Πανελλήνιες 2019, Πανελλήνιες, Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, Πανελλαδικές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK