12:20 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ ζήτησε συνάντηση με τον νέο υπουργό, αρμόδιο για τα δημόσια ΜΜΕ, Στέλιο Πέτσα, σημειώνοντας πως παρακολουθεί τις εξελίξεις στα δημόσια ΜΜΕ.

«Η ΕΣΗΕΑ βρίσκεται σε ετοιμότητα και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα δημόσια ΜΜΕ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει ζητήσει από την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση με τον νέο υπουργό, αρμόδιο για τα δημόσια ΜΜΕ, Στέλιο Πέτσα. 

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί οι δημοσιογράφοι να ενημερωθούν το ταχύτερο και με επίσημο τρόπο σχετικά με το σχεδιασμό της νέας κυβέρνησης για την ΕΡΤ, το ΑΠΕ – ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Όπως τονίζει, οι όποιες αποφάσεις δεν είναι δυνατόν να ληφθούν ερήμην των θεσμικών οργάνων του δημοσιογραφικού κόσμου.

«Πάγια θέση της ΕΣΗΕΑ είναι η θεσμική και ουσιαστική θωράκιση της ανεξαρτησίας των δημόσιων ΜΜΕ και της εύρυθμης λειτουργίας τους χωρίς απώλεια θέσεων εργασίας», τονίζει η Ένωση.

Αναφέρει επίσης ότι είναι πάντα έτοιμη για ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με την εκάστοτε κυβέρνηση, με γνώμονα την ελευθερία του τύπου και την απρόσκοπτη εξάσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

«Η υπηρεσιακή διοίκηση της ΕΡΤ οφείλει να αντιμετωπίσει αμέσως τα λειτουργικά προβλήματα που έχει προκαλέσει σε νευραλγικά ενημερωτικά τμήματα (όπως η ροή ειδήσεων στο ert.gr ) η εφαρμογή του οργανογράμματος, το οποίο η ΕΣΗΕΑ είχε καταγγείλει, από την πρώτη στιγμή, ως αναχρονιστικό και δυσλειτουργικό», καταλήγει η Ένωση.

Την Παρασκευή διεξήχθη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την ΕΡΤ, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως μετά από τις εκλογές 2019, την παραίτησή τους υπέβαλαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, και ο πρόεδρος του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μιχάλης Ψύλος.

Μία ημέρα μετά από τις εκλογές, με Προεδρικό Διάταγμα, η νέα κυβέρνηση μετέφερε την εποπτεία της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απευθείας στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σχετικά:

Υπό την εποπτεία του Μητσοτάκη η ΕΥΠ
Παραιτήθηκαν οι επικεφαλής της ΕΡΤ και του ΑΠΕ
Tags:
Μέγαρο Μαξίμου, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK