ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αύξηση καταγράφηκε στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Άνοδο 5,3% σε σύγκριση με πέρσι παρουσιάζει ο συνολικός αριθμός των επιβατών το α' εξάμηνο του 2019 στα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το α' εξάμηνο του 2019 έφθασε τα 25,5 εκατ., ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι ήταν στα 24,2 εκατ.

Άρα, οι διακινούμενοι επιβάτες αυτό το διάστημα είναι περισσότεροι κατά περίπου 1,3 εκατ. σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2018.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 221.538 - από τις οποίες 96.664 εσωτερικού και 124.874 εξωτερικού - παρουσιάζοντας άνοδο 5,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Μόνο για τον μήνα Ιούνιο, στα ελληνικά αεροδρόμια διακινήθηκαν περίπου 8,5 εκατ. επιβάτες, με την άνοδο να φτάνει μεσοσταθμικά το 4,8%.

Παράλληλα, ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 67.585, παρουσιάζοντας αύξηση 4,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Τα αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση

Η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση τον Ιούνιο μεταξύ των ελληνικών αεροδρομίων καταγράφηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου διακινήθηκαν 2,6 εκατ. επιβάτες.

Ακολούθησαν το αεροδρόμιο Ηρακλείου με 1,17 εκατ. επιβάτες, το αεροδρόμιο της Ρόδου με 848 χιλιάδες επιβάτες και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης με 710 χιλιάδες επιβάτες.

Βάσει των στοιχείων, για το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2019, ο αερολιμένας που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών είναι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων με άνοδο 28,8%.

Σχετικά:

Ποια ελληνικά αεροδρόμια γνωρίζουν φέτος τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση
Αύξηση 11,3% στην επιβατική κίνηση του «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Ιούλιο
Tags:
Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, Ρόδος, Ηράκλειο, αεροδρόμιο Μακεδονία, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, αεροδρόμια, επιβατική κίνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK