07:23 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Αίθουσα δικαστηρίου

Εγκρίθηκε κονδύλι για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Χίου

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το πρόβλημα του Δικαστικού Μεγάρου Χίου συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Το Δικαστικό Μέγαρο Χίου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

Ο κ. Μηταράκης επισήμανε στον υπ. Δικαιοσύνης ότι η κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου είναι άσχημη.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι θα πρέπει να ξαναξεκινήσει η διαδικασία για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με τη δικαστική διαδικασία με τον προηγούμενο ανάδοχο του έργου, που έχει κριθεί έκπτωτος.

Ο κ. Τσιάρας ενέκρινε άμεσα χρηματοδότηση, ύψους 200.000 ευρώ, για την κτιριακή αναβάθμιση του κτιρίου, και ανέλαβε να διερευνήσει τα δεδομένα για το νέο Δικαστικό Μέγαρο.

«Η αναβάθμιση των υποδομών της Χίου είναι βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης. Στόχος μας είναι το νησί μας να έχει σύγχρονο και λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενέκρινε σήμερα χρηματοδότηση, ύψους 200.000 ευρώ, για την αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου, ενώ ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το επόμενο χρονικό διάστημα όπου θα έχουμε πλήρη εικόνα για την κατάσταση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, ώστε να δρομολογηθεί η επανέναρξη αυτού του έργου. Βήμα-βήμα προσπαθούμε να βάλουμε τη Χίο στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής. Τώρα μπορούμε», δήλωσε ο κ. Μηταράκης.

Tags:
Χίος, Κώστας Τσιάρας, Υπουργείο Εργασίας, Νότης Μηταράκης, Υπουργείο Δικαιοσύνης, δικαστήριο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK