23:27 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ενώπιον του δικαστηρίου βρέθηκε σήμερα ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς δίνοντας τη δική του εκδοχή για το τι συνέβη το βράδυ της δολοφονίας.

Ενώπιων δικαστών και ακροατηρίου απολογείται για πρώτη φορά δημόσια μετά από έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο καθ’ ομολογία δολοφόνος του Γιώργος Ρουπακιάς.

Υπενθυμίζεται πως ο κατηγορούμενος συνελήφθη επ' αυτοφώρω όταν ο ίδιος ο Παύλος Φύσσας τον υπέδειξε σε αστυνομικούς, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο της Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι.

Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως κατέλήφθη από φόβο και πανικό όταν τον πλησίασε η παρέα του Φύσσα και έβγαλε μαχαίρι χωρίς πρόθεση να τον σκοτώσει.

«Λέει ψέμματα κυρία πρόεδρε, λέει ψέμματα. Έκανε σουμο και φοβήθηκε τον Παύλο;», ήταν η αντίδραση του πατέρα του δολοφονηθέντα.

Ο Ρουπακιάς ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ πως το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου ο Πατέλης, πυρηνάρχης της  Νίκαιας,του ζήτησε στις 8 παρά το να πάρει τρικάκια από το Περιστέρι για μια ομιλία του Μιχαλολιάκου στη Νίκαια.

«Πήγα κάπου στην πλατεία Μπουρναζίου. Έμεινα εκεί περίπου 1,5 ώρα, γιατί δεν τα είχε έτοιμα. Έφυγα γύρω στις 22:30» ανάφερε ο Ρουπακιάς, χωρίς να δίνει σαφείς απαντήσεις για το ποιο ήταν το τυπογραφείο που πήγε.

Αφού έδωσε τα τρικάκια στον συγκατηγορούμενό του Καζαντογλου, κατέθεσε πως έμαθε ότι είχε εγκλωβιστεί κάποιος δικός τους στο Κοράλλι και πήγε με μοτοπορεία προς την συγκεκριμένη καφετέρια.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε πάλι προς την τοπική. Στο σημείο είδε κάποιους από τους συγκατηγορούμενούς του.

«Ήταν όλοι με αναμμένες μηχανές. Ήταν 8-10 μηχανές και κάποιες είχαν 2 άτομα. Τους ακολούθησα με το αμάξι...Φτάσαμε στο Κοράλλι, την καφετέρια. Βλέπω τον Παύλο Φύσσα, μέχρι τότε δεν τον ήξερα, με καμία εικοσαριά άτομα. Είχε τελειώσει ο αγώνας και δεν ξέρω αν ήταν παρέα του όλοι αυτοί ή απλώς θαμώνες . Ήταν όλοι σταματημένοι μπροστά από την καφετέρια. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Οι φράσεις αυτές εξόργισαν τον πατέρα του δολοφονηθέντα που φώναξε «Είσαι ψεύτης!».

«Ήταν ο Φύσσας με καμία εικοσαριά άτομα. Έκοψαν μετά οι μηχανές, έκοψα κι εγώ και κοιταχτήκαμε με τον Φύσσα και μου φώναξε: “Γ..το σπίτι σου”. Ήταν μικρό το στενό, έκοψαν οι μηχανές, έκοψα κι εγώ. Δεν του απάντησα και άνοιξα την πόρτα για να κατέβω. Εκείνη τη στιγμή έρχεται ένας της ομάδας ΔΙΑΣ και μου χτυπάει το καπό και μου λέει “έλα, έλα”, σαν να μου λέει “φύγε»”. Έφυγα πήγα λίγο πιο κάτω και άφησα το αυτοκίνητο, αλλά ήταν το μισό απ' έξω. Βλέπω στο αντίθετο ρεύμα της Παναγή Τσαλδάρη μια θέση. Περίμενα να περάσουν 2 αυτοκίνητα και πήγα στο αντίθετο ρεύμα για να μπω να παρκάρω», ανέφερε ο Ρουπακιάς.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι υπήρχαν εκεί άτομα με κοντάρια και λοστούς, όπως δήλωσαν αστυνομικοί και είπε πως η αστυνομία έχει κάνει πολλές αναληθείς αναφορές.

«Μόλις άφησα το αυτοκίνητο βλέπω στο δρόμο τον Φύσσα με 3-4 άτομα ακόμα. Είναι 2-3 μέτρα πιο πίσω του τα άτομα. Είναι μια παρέα. Φωνές άκουγα αλλά δεν ξέρω από που. Διασταυρώθηκαν τα βλέμματα μας. Είχαμε απόσταση 4 μέτρα. Έγιναν όλα σε δευτερόλεπτα. Μάλλον με θυμήθηκε και μου λέει ‘τι είναι ρε;” κι έρχεται κατά πάνω μου. Ανοίγω την πόρτα του αυτοκινήτου, τράβηξα χειρόφρενο και τράβηξα ένα πτυσσομενο μαχαίρι που είχα..»

Ερωτηθείς από την Πρόεδρο γιατί πήρε το μαχαίρι, ο Ρουπακιάς είπε πως το έκανε γιατί είχε ανοιχτά τα παράθυρα και σημείωσε πως αυτό θα έκανε και σήμερα.

Στη φράση της Προέδρου πως είχε τη δυνατότητα να φύγει απάντησε πως είχε κίνηση ενώ κληθείς να απαντήσει εάν ο Φύσσας κρατούσε μαχαίρι είπε πως ήταν «ένα δευτερόλεπτο μακριά και είχε και 3-4 άτομα μαζί».

Στη συνέχεια η Πρόεδρος ρώτησε τον Ρουπακιά γιατί σταμάτησε εκεί και εάν ήταν εξαρχής ο προορισμός του ο Φύσσας. 

Απάντησε πως δεν τον ήξερε και εκτίμησε πως ο Φύσσας σκέφτηκε πως πάνε να τους κυκλώσουνε ενώ στη συνέχεια περιέγραψε τα δραματικά δευτερόλεπτα της δολοφονίας.

«Στο αυτοκίνητο είχα ένα μαχαίρι. Και άνοιξα την πόρτα. Αν δεν είχα το μαχαίρι θα άνοιγα να φύγω πεζός. Θα ήταν η τελευταία λύση γιατί θα με έφταναν. Είχα το μαχαίρι. Βγαίνω έξω, κάνω ένα βήμα στο πεζοδρόμιο κι αρχίζει ο Φύσσα να με χτυπάει με γροθιές στο κεφάλι. Κρατώντας το μαχαίρι έκανα τα χέρια μου προς τα πάνω για να προστατευθώ. Ήταν πιο ψηλός από εμένα. Τα σήκωσα για να προστατέψω το κεφάλι μου. Του έριξα με το μαχαίρι στα πόδια για να κάνει πίσω. Όπως πήγα για τη δεύτερη είχε σκύψει και τον πέτυχα στην καρδιά», ανέφερε.

Κατόπιν ο Ρουπακιάς δήλωσε πως ο ιατροδικαστής του βρήκε κάποιες εκδορές στο κεφάλι και πως στην έκθεση δεν αναφέρεται τίποτα.

Μετά απάντησε στο πόση διαφορά ύψους είχαν με τον Φύσσα και πως αρχικά τον χτύπησε στο πόδι.

«Όταν σκοπός κάποιου δεν είναι να σκοτώσει, επιλέγει μέρη που δεν είναι ζωτικά και τον αποδυναμώνει. Η συνέχεια γιατί χρειαζόταν;», τον ρώτησε η Πρόεδρος με τον Ρουπακιά να απαντά:

«Δεν έχω εμπειρία από τέτοια, δεν έχω απασχολήσει ποτέ εγώ. Ούτε στο γήπεδο ούτε πουθενά. Το μόνο που θέλεις εκείνη την ώρα είναι να φύγεις από το χέρια του».

Στη συνέχεια υποστήριξε πως ούτε να τον τραυματίσει ήθελε αλλά πως «όταν σε βαράει ο άλλος κι είσαι σκυμμένος, πάνω στην ταραχή και την τρέλα δεν καταλαβαίνεις. Την ώρα που τρως ξύλο».

Στο σημείο εκείνο η Πρόεδρος σημείωσε πως το «ξύλο» που υποστηρίζει ότι έφαγε δεν προκύπτει από κάπου, με τον Ρουπακιά να απαντά:

«Έχει γίνει μια απλή ανθρωποκτονία και... το πήγαν πολιτικά και το έκαναν...»

«Δεν μπορείτε ποτέ να λέτε απλή άνθρωποκτονία είναι ασέβεια...» σχολίασε η Πρόεδρος.

Να σημειωθεί πως η μητέρα του Παύλου Φύσσα, που βρίσκεται σε κάθε ακροαματική διαδικασία, επέλεξε να μην παραστεί στη σημερινή.

Tags:
Κερατσίνι, Παύλος Φύσσας, δίκη, δικαστήριο, απολογία, Γιώργος Ρουπακιάς, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK