17:46 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Σεισμογράφος

Καραστάθης: Υπάρχει ένα ενδεχόμενο ισχυρών μετασεισμών, δεν θα ήταν αφύσικο πάνω από 4,3 Ρίχτερ

© AFP 2019 / NICOLAS ASFOURI
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα (53)
0 0 0
Βρείτε μας

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ισχυρών μετασεισμών ο Βασίλης Καραστάθης. Πρόσθεσε ότι με το πέρας του χρόνου ενισχύεται η εντύπωση πως τα 5,1 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός.

«Ιδιαίτερη ομαλή» χαρακτήρισε τη μετασεισμική ακολουθία που έχει καταγραφεί μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης.

Ο σεισμολόγος είπε ότι μέχρι στιγμής συνολικά «έχουμε καταγράψει 60 μετασεισμούς» και «40 μετασεισμούς με μεγέθη πάνω από 2 Ρίχτερ».

Διευκρίνισε ότι ο μεγαλύτερος μετασεισμός ήταν αυτός των 4,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όσο για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, δήλωσε πως «όσο περνάει ο χρόνος ενισχύεται η εντύπωση ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό».

Ο κ. Καραστάθης, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στην ΕΡΤ, είπε πως πάντα «υπάρχει ένα ενδεχόμενο ισχυρών μετασεισμών» και συμπλήρωσε ότι «δεν θα ήταν αφύσικο ένας μετασεισμός πάνω από 4,3 Ρίχτερ». Εξήγησε ότι κι ένας σεισμός 4,5 Ρίχτερ θα ήταν στο πλαίσιο του «φυσιολογικού».

Πρόσθεσε, όμως, ότι «μας καλύπτει και το 4,3» καθώς είναι εντός του φυσιολογικού πλαισίου.

Καταλήγοντας, ο σεισμολόγος συμβούλευσε τον κόσμο να προσέξει για τη σωστή τοποθέτηση των αντικειμένων στο εσωτερικό των σπιτιών καθώς στον χτεσινό σεισμό «είδαν ποια έπεσαν».

Θέμα:
Ισχυρός σεισμός στην Αθήνα (53)
Tags:
σεισμογράφος, σεισμική δόνηση, μετασεισμός, σεισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK