09:32 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής, στις 25 Οκτωβρίου, 2018

Μάχη με τις φλόγες σε τρία μέτωπα, υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στα Μέγαρα

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές σε Καστρίτσα Ιωαννίνων, Μαρκόπουλο Αττικής και Κιθαιρώνα, ενώ υπό έλεγχο τέθηκαν τα μέτωπα σε Αγία Τριάδα Μεγάρων, Νησέλια Μυτιλήνης και Κοσμηρά Ιωαννίνων.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν Πυροσβέστες σε τρία μέτωπα σε όλη τη χώρα, καθώς υπό έλεγχο τέθηκαν ορισμένες από τις πυρκαγιές που σημειώθηκαν νωρίτερα, την Κυριακή.

Αναλυτικά, σε εξέλιξη είναι οι πυρκαγιές σε Καστρίτσα Ιωαννίνων, στο Μαρκόπουλο Αττικής, και στον Κιθαιρώνα που ξέσπασε από το Σάββατο.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί, από την άλλη, οι πυρκαγιές σε Αγία Τριάδα Μεγάρων, Νησέλια Μυτιλήνης και Κοσμηρά Ιωαννίνων.

Σε ό,τι αφορά στο Μαρκόπουλο Αττικής, η φωτιά καίει σκουπίδια και χαμηλή βλάστηση πίσω από το τοπικό γήπεδο. Νωρίτερα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αυτή τη στιγμή επί τόπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 16 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), μία ομάδα πεζοπόρο, δύο ελικόπτερο κι ένα ως συντονιστικό, καθώς και 10 εθελοντές με τέσσερα οχήματα.

Στα Ιωάννινα, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κοσμηρά, η Πυροσβεστική συνεχίζει τη μάχη στην περιοχή Καστρίτσα. Για την κατάσβεση της φωτιάς σε χορτολιβαδική έκταση επιχειρούν 47 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο υδροφόρες ΟΤΑ, δύο PZL κι ένα ελικόπτερο.

Τέλος, η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στον Κιθαιρώνα Αττικής, σε χαράδρα με πεύκα και έλατα, παρουσιάζει ύφεση αυτή την ώρα. Ωστόσο, δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

​Συνολικά επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 32 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, τέσσερα αεροπλάνα, τέσσερα ελικόπτερα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και των Δήμων.

Υπενθυμίζεται ότι πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια.

Tags:
Μαρκόπουλο, Αττική, Ιωάννινα, Πυροσβεστική, δασική πυρκαγιά, κίνδυνος πυρκαγιάς, πυρκαγιά, φωτιά τώρα, φωτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK