11:28 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση παρτίδας πιάτου από πορσελάνη καθώς εντοπίστηκε μόλυβδος σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο όριο.

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο ΕΦΕΤ για πιάτο από πορσελάνη που διατέθηκε από τα «Jumbo» και διαπιστώθηκε μετανάστευση μολύβδου σε επίπεδο μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο όριο.

Ανάκληση πιάτου
© Φωτογραφία : efet.gr
Ανάκληση πιάτου

Πρόκειται για πιάτο καθημερινής χρήσης από πορσελάνη με διάμετρο 19 εκατοστών. Η προέλευσή του είναι από την Κίνα. Ο κωδικός προϊόντος είναι ITEMNO.:DFB-075, ο αριθμός παρτίδας 16HKF7 και ο αριθμός γραμμοκώδικα 0470095000030. Το συγκεκριμένο προϊόν διατέθηκε από την εταιρεία «Jumbo A.Ε.Ε.», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ανάκληση πιάτου
© Φωτογραφία : efet.gr
Ανάκληση πιάτου

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την εταιρεία την άμεση ανάκληση και απόσυρση της επίμαχης παρτίδας, ενώ σε εξέλιξη είναι οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο αρμόδιος οργανισμός, τέλος, καλεί τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει πιάτο από τη συγκεκριμένη παρτίδα, να μην το χρησιμοποιήσουν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) είχε προχωρήσει στην ανάκληση προϊόντος γνωστής μάρκας καφέ.

Tags:
Jumbo, ανάκληση, πιάτο, ΕΦΕΤ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK