15:39 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μηστοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα ξεμπλοκάρουν τα 31 εκατ. ευρώ και θα δοθούν για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία στο Μάτι, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τη Βουλή ανακουφιστικά μέτρα για τους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των πυρόπληκτων έχουν κατατεθεί 37,8 εκατ. ευρώ από 2.770 φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Έναν χρόνο μετά, τα 31 εκατ. από αυτά, λιμνάζουν. Οι πρώτες εκταμιεύσεις έγιναν μόλις πρόσφατα, λίγες μέρες πριν τις εκλογές».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως από τα 475 κτίρια προς κατεδάφιση, κατεδαφίστηκαν μόνο 61 καθώς και ότι πολλοί από τους πληγέντες «θέλουν να αγοράσουν άλλο ακίνητο, αλλά δεν μπορούν, γιατί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση, ώστε να εισπράξουν την ενίσχυση».

Από τις 2.430 αιτήσεις αποκατάστασης εκδόθηκαν εντολές μόνο για 440. Επί 270 αιτήσεων ανακατασκευής χρηματοδοτήθηκαν μόνο οι 146, ενώ από τις 885 περιπτώσεις επισκευών, δόθηκαν άδειες για 342. 

Tags:
Βουλή, Μητσοτάκης, προγραμματικές δηλώσεις, πυρκαγιά, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK