01:05 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τα μέτρα που εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός για το Μάτι τίθενται σε εφαρμογή με τη δημοσιοποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.

Το απόγευμα της Τρίτης δημοσιοποιήθηκε η πράξη νομοθετικού που αφορά τις άμεσες παρεμβάσεις για το Μάτι και τις οποίες εξήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά τα μέτρα που υιοθετούνται με τη συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αυτά αφορούν πρώτον την ενσωμάτωση στην κεντρική διοίκηση της δυνατότητας παρέμβασης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών.

Έτσι, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ επιτρέπεται να αξιοποιηθούν χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού.

Παράλληλα προτεραιότητα δίνεται στον άμεσο καθαρισμό του οικοπέδου στο οποίο έχει συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα καύσιμης ύλης.

Με την ίδια ΠΝΠ συγκροτείται φορέας, μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία.

Στη συγκεκριμένη, συμμετέχουν με εκπροσώπους τους οι εθελοντές της τοπικής κοινωνίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο, το Γενικό Λογιστήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος, το Τεχνικό Επιμελητήριο, τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υποδομών, και η γ.γ. της κυβέρνησης.

Ο νέος φορέας θα καταρτίζει ένα σχέδιο δράσης για την αποκατάσταση του Ματιού, του Νέου Βουτζά και της Κινέττας.

Επίσης, ανατίθεται στο ΤΕΕ να χαράξει κατά προτεραιότητα ένα νέο, πρότυπο χωρικό σχέδιο, για ολόκληρη την περιοχή, με το οποίο θα λύνονται προβλήματα δεκαετιών.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την ίδια πηγή έχει θέσει ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα, ζητώντας να έχει γίνει μέσα σε ένα χρόνο, ώστε να έχει ολοκληρωθεί πριν τη δεύτερη επέτειο της τραγωδίας στο Μάτι.

Tags:
κονδύλια, πυρόπληκτες περιοχές, κάτοικοι, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, Μέτρα, Μάτι, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK