09:30 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Πολυκατοικίες

Πρώτη κατοικία: Οδηγός για τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πλατφόρμα υποβολής αίτησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχει ανοίξει από την 1η Ιουλίου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προχωρήσουν στη συμπλήρωση του σχετικού αιτήματος.

Ανανεωμένος οδηγός για το πώς γίνεται η αίτηση στην πλατφόρμα προστασίας πρώτης κατοικίας βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα www.keyd.gov.gr της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σήμερα αναρτήθηκαν μέσα στην πλατφόρμα τα στοιχειά των τραπεζών για τους περίπου 1.600 χρήστες που έχουν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο ετοιμασίας της αίτησης τους. Πάνω από 11.000 συνολικά έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής αίτηση. 

Η πλατφόρμα υποβολής αίτησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας έχει ανοίξει από την 1η Ιουλίου. Μετά την υποβολή αίτησης στην πλατφόρμα, οι τράπεζες εντός ενός μήνα θα υποβάλουν την πρόταση ρύθμισης.

Κατόπιν, ο δανειολήπτης θα έχει έναν μήνα να αποφασίσει εάν επιθυμεί να υπαχθεί στην προτεινόμενη ρύθμιση. Στη συνέχεια, θα υπογράφει τη σχετική σύμβαση και η διαδικασία της επιδότησης ξεκινά.

Tags:
Υπουργείο Οικονομικών, πλατφόρμα, πρώτη κατοικία, κόκκινα δάνεια, δάνεια, δάνειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK