15:33 01 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (150)
0 0 0
Βρείτε μας

Το βράδυ της Τρίτης δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία περιγράφει τις πρώτες πρωτοβουλίες της νέας κυβέρνησης για την ανακούφιση των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής.

Τις πρώτες παρεμβάσεις της νέας κυβέρνησης για τους πυρόπληκτους σε Μάτι και Νέο Βουτζά περιγράφει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δυνατότητα παρέμβασης της κεντρικής διοίκησης σε συνθήκες φυσικών καταστροφών, μέσω της αξιοποίησης κονδυλίων του Ειδικού Λογαριασμού.

Παράλληλα, η ΠΝΠ κάνει ειδική μνεία στην άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων και των αποβλήτων που κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων ή συνιστούν εστία κινδύνου για μελλοντική φωτιά.

Στο ίδιο πλαίσιο, προσδίδεται ιδιαίτερη σημασία και στα παρακάτω:

  • Έλεγχοι και αποξήλωση αμιάντου από οποιαδήποτε κατασκευή ή αντικείμενο.
  • Κάθε αναγκαία ενέργεια αποκατάστασης και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος.
  • Περαιτέρω δράσεις αποκατάστασης και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών

Επιπλέον, ιδρύεται Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, υπό την επωνυμία «Μάτι Ξανά», με στόχο την προώθηση δράσεων για την αποκατάσταση και ανάπλαση των πληγεισών περιοχών και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία δύναται να υποβάλλει προτάσεις και εισηγήσεις για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων, όπως και για τη διενέργεια δράσεων αποκατάστασης και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών.

Στο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των κατοίκων των πληγεισών περιοχών, καθώς και εκπρόσωποι των παρακάτω νομικών προσώπων και φορέων:

  • του Ελεγκτικού Συνεδρίου
  • του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
  • του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
  • του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
  • του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • των δήμων Μαραθώνος και Ραφήνας - Πικερμίου
  • της Περιφέρειας Αττικής

Τέλος, η ΠΝΠ προβλέπει τη σύνταξη ειδικού χωρικού σχεδίου για τις περιοχές της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου, η οποία θα εκπονηθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Θέμα:
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (150)

Σχετικά:

Μάτι: Τι δείχνει μελέτη του ΑΠΘ για τον αμίαντο
Σιωπηλός περίπατος στο Μάτι στη μνήμη των νεκρών - Φωτογραφίες
Δημοσιοποιήθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το Μάτι - Τι προβλέπει
Tags:
φωτιά, δασική πυρκαγιά, πυρκαγιές, πυρκαγιά, Μέτρα, πυρόπληκτες περιοχές, πυρόπληκτοι, Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, Ανατολική Αττική, Νέος Βουτζάς, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK