01:13 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ξεκαθάρισε ότι η αστυνομία θα επεμβαίνει στα πανεπιστήμια, μόνο εφόσον υπάρχει σχετική εντολή. «Κρησφύγετα παραβατικότητας και εγκληματικότητας τα ιδρύματα μάθησης και μόρφωσης»

Στο φλέγον ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γρηγόρης Γερακαράκος.

Μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο συνδικαλιστής αστυνομικός διαμήνυσε ότι η ΕΛΑΣ θα επεμβαίνει στα πανεπιστήμια, μόνο εφόσον υπάρχει σχετική εντολή.

«Εφόσον διαταχθούμε, βεβαίως και θα επέμβουμε. Αλλά δεν θέλουμε ως αστυνομικοί να εγκατασταθούμε στα πανεπιστήμια. Δεν είναι ο ρόλος μας. Πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, υπενθύμισε ότι «το άσυλο θα έπρεπε να προστατεύεται μέχρι και σήμερα» και ότι «δεν έπρεπε να φθάσουμε σ΄ αυτές τις μορφές (σ.σ. εγκληματικότητας), δηλαδή διακίνηση ναρκωτικών, βιαιότητες, βανδαλισμοί».

«Καταντήσαμε τα ιδρύματα μάθησης και μόρφωσης να είναι κρησφύγετα παραβατικότητας και εγκληματικότητας» κατέληξε ο κ. Γερακαράκος.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Tags:
εγκληματικότητα, ΠΟΑΣΥ, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικές αρχές, αστυνομικοί, αστυνομία, άσυλο, πανεπιστήμια, Πανεπιστήμιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK