08:43 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται σήμερα με την απολογία κατηγορουμένου για τη δολοφονία Φύσσα, ο οποίος αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξη.

Με την απολογία ενός ακόμη κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο 47χρονος κατηγορούμενος για συνέργεια στην ανθρωποκτονία, Λέων Τσαλίκης, αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση τόσο με τη Χρυσή Αυγή όσο και με τη δολοφονία Φύσσα τη μοιραία νύχτα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Ο 47χρονος είχε βρεθεί στην καφετέρια «Κοράλλι» με Ιωάννη Άγγο ο οποίος κατηγορείται ότι κινητοποίησε το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε στον Παύλο Φύσσα, σύμφωνα πάντα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Κατά την απολογία του, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο άντρας ισχυρίστηκε ότι «δεν αντιλήφθηκε τίποτα» στην καφετέρια και πως το μόνο που ανέφερε ο Άγγος ήταν ότι η παρέα πίσω τον κοιτούσε επίμονα και έκανε σχόλια για τη μπλούζα της Χρυσής Αυγής που φορούσε ανάποδα. Πρόσθεσε ότι δεν έδωσε σημασία.

Εξήγησε, επίσης, ότι έμαθε σπίτι του, μετά τα μεσάνυχτα, πως «έγινε φασαρία στην οδό Τσαλδάρη… μάλλον για το ποδόσφαιρο».

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και πήγε σπίτι του. Ανέφερε ότι εκείνο το βράδυ είχε δανείσει τη μηχανή του σε φίλο του, ο οποίος την επέστρεψε περίπου 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και του είπε ότι στην Τσαλδάρη έγινε μεγάλη φασαρία «μάλλον για το ποδόσφαιρο».

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι επικοινώνησε με τον Άγγο, τον συγκατηγορούμενο του Ελπιδοφόρο Καλαρίτη, με το οποίο ισχυρίστηκε ότι συζήτησαν για καναρίνια, αλλά και με συγκατηγορούμενη του αστυνομικό, την οποία ήθελε να βοηθήσει να  βρει αποκλειστική νοσοκόμα για τη μητέρα της, σύμφωνα με όσα είπε.

Όταν πληροφορήθηκε από τις ειδήσεις για τη δολοφονία Φύσσα, είπε πως δεν θέλησε να ρωτήσει τίποτα τους φίλους του. «Τους έβαλα όλους σε απόσταση», ανέφερε.

Στο ερώτημα της προέδρου «γιατί;» το έκανε, απάντησε ότι «ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν».

«Έπαιρνε η μπάλα και εμένα, γιατί ανέφεραν πως ήμουν και εγώ στην καφετέρια», πρόσθεσε.

Σε άλλο ερώτημα της προέδρου για μήνυμα που είχε στείλει σε συγκατηγορούμενο του, γράφοντας «Παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή», απάντησε ότι δεν θυμόταν τέτοιο μήνυμα.

Για τη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή, είπε πως είχε πάει μόνο δύο φορές στα γραφεία της για να πάρει τρόφιμα γιατί είχε οικονομικές δυσκολίες.

Στο ερώτημα για φωτογραφία που χαιρετά να ναζιστικά, εξήγησε ότι η φωτογραφία βγήκε τη δεύτερη φορά που πήγε για τρόφιμα. «Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου», ισχυρίστηκε.

Tags:
Μάγδα Φύσσα, Παύλος Φύσσας, Χρυσή Αυγή, Δικαιοσύνη, δικαστήριο, Δίκη της Χρυσής Αυγής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK