19:29 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (150)
0 10
Βρείτε μας

Πρόκειται για οικόπεδο επί της λεωφόρου Μαραθώνος, ανάμεσα στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά, όπου έχουν συγκεντρωθεί εύφλεκτα υλικά, βάρους 20.000 τόνων.

Ξεκίνησε ο καθαρισμός του οικοπέδου, στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί ξύλα και κορμοί δέντρων από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου του 2018 στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά.

«Καθαρίζεται από εύφλεκτα υλικά το οικόπεδο στο Μάτι, 72 ώρες μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού» αναφέρουν χαρακτηριστικά, πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, είχε δεσμευτεί για την ανάληψη διάφορων πρωτοβουλιών, με στόχο την ανακούφιση των πυρόπληκτων κατοίκων.

«Δεσμεύτηκε ότι θα καθαριστεί άμεσα το οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εδώ και έναν χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης και αποτελούν εστία κινδύνου για τους κατοίκους και την περιοχή» υπενθυμίζουν οι ίδιες πηγές.

Και προσθέτουν: «Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές (σ.σ. Τετάρτη) και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο βρίσκεται επί της λεωφόρου Μαραθώνος, ανάμεσα στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά.

Θέμα:
Φονικές πυρκαγιές στην Αττική (150)

Σχετικά:

Σιωπηλός περίπατος στο Μάτι στη μνήμη των νεκρών - Φωτογραφίες
Δημοσιοποιήθηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το Μάτι - Τι προβλέπει
Οι πρώτες κυβερνητικές παρεμβάσεις για το Μάτι
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, πυρόπληκτες περιοχές, πυρόπληκτοι, δέντρο, δασική πυρκαγιά, πυρκαγιά, φωτιά, Ανατολική Αττική, Νέος Βουτζάς, Μάτι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK