02:13 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Μετά τις έρευνες στα ανατολικά και δυτικά της Κύπρου η Τουρκία φαίνεται πως σκοπεύει να προχωρήσει σε έρευνες και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα στην ανατολική Μεσόγειο καθώς φέρεται να προχωράει σε νέες έρευνες, μετά από αυτές που έχει ξεκινήσει στην Κύπρο.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η Τουρκία φέρεται να προχωρά σε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και συγκεκριμένα νότια του Καστελόριζου,

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η τουρκική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία «TPAO», φέρεται να έχει κάνει αίτημα προς το αρχηγείο του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας για διεξαγωγή σεισμικών ερευνών.

Η περιοχή των ερευνών εκτείνεται ανάμεσα στον 28ο και 29ο μεσημβρινό, νότια της Ρόδου και πέρα από το Καστελόριζο, ενώ ως εικαζόμενη ημερομηνία έναρξης των ερευνών είναι η 15η  Αυγούστου.

Να σημειωθεί πως σε εκείνη την ημερομηνία τελειώνει η αποστολή του ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέι» στη Θάλασσα του Μαρμαρά το οποίο θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις υπογραμμίζοντας ότι βρίσκεται σε επιφυλακή και με τον Έλληνα υπουργοό Άμυνας να ξεκαθαρίζει πως «επεξεργαζόμαστε πολλά σενάρια εξελίξεων».

Υπενθυμίζεται πως η κατάσταση με την Τουρκία αναφορικά με την κυπριακή ΑΟΖ είναι τεταμένη, μετά και την απόφαση της Άγκυρας να ξεκινήσει γεωτρήσεις ανατολικά δυτικά του νησιού.

Tags:
Κυπριακή ΑΟΖ, ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, γεώτρηση, Καστελόριζο, Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία, Άγκυρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK