12:54 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Εγκύκλιο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου απέστειλε σήμερα προς όλες τις περιφέρειες και τους φορείς του Δημοσίου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ' αυτή, υπενθυμίζει στους αρμόδιους φορείς η εγκύκλιος που έστειλε σήμερα, ο υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. 

Η εγκύκλιος για την «εφαρμογή της Αντικαπνιστικής Νομοθεσίας», όπως τιτλοφορείται, υπενθυμίζει στους αρμόδιους φορείς τις υποχρεώσεις που έχουν βάσει νόμου για την ενημέρωση του κοινού, την τήρηση της απαγόρευσης καπνίσματος όπου επιβάλλεται, αλλά και την αποστολή των σχετικών στοιχείων και δεδομένων στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, στόχος της εγκυκλίου είναι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας μέσω της αποτροπής των δυσμενών επιδράσεων του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και χώρους συνάθροισης κοινού.

Πέραν των ενεργειών ενημέρωσης του κοινού, βασικό στόχο αποτελεί η «υπενθύμιση της κείμενης νομοθεσίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η εντατικοποίηση των ελέγχων αναφορικά με την ορθή και αυστηρή τήρηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Στη συνέχεια, παρατίθεται η λίστα με τους κατά προτεραιότητα χώρους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Αρχικά είναι τα γραφεία δημοσίων υπηρεσιών, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το κράτος, οργανισμοί και άλλα ιδρύματα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ).

Επίσης, οι υπηρεσίες υγείας, όπως νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, κέντρα υγεία, ιατρεία, φαρμακεία, κτλ.

Ακόμη, οι χώροι εκπαίδευσης όπως σχολεία, πανεπιστήμια, φροντιστήρια, αλλά και νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κτλ.

Επίσης, σε κλειστούς χώρους αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και σε χώρους παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Τέλος, σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε κλειστούς χώρους αναμονής, σε καταστήματα και σταθμούς μεταφορών, σε κυλικεία, σε μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων των ταξί, καθώς και αυτοκίνητα όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Κικίλιας είχε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Κατά την προεκλογική περίοδο, ο κ. Μητσοτάκης είχε επανειλημμένα μιλήσει για την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου χωρίς εξαιρέσεις και αρχής γενομένης από τη Βουλή.

Tags:
Υπουργείο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, υγεία, Κάπνισμα, αντικαπνιστικός νόμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK