23:35 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι θα αντικαταστήσει τα φθαρμένα εξαρτήματα στο αναβατόριο της Ακρόπολης, μέχρι να τοποθετηθεί το νέο, συγχρόνων προδιαγραφών.

Την αντικατάσταση του αναβατόριου, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, με ένα νέο, συγχρόνων προδιαγραφών, δρομολογεί το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η υπουργός  Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη πραγματοποίησε σήμερα, μαζί με συνεργάτες της, αυτοψία στο χώρο και διαπίστωσε πως ο σημερινός μηχανισμός ανάβασης, ύστερα από μία δεκαπενταετία συνεχούς λειτουργίας από την εγκατάστασή του, είναι γηρασμένος και δυσλειτουργικός.

Επιπλέον αδυνατεί να εξυπηρετήσει ηλεκτροκίνητα αμαξίδια, διότι το μέγιστος βάρος ανόρθωσης είναι περιορισμένο.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο, μέχρι την οριστική τοποθέτηση του νέου αναβατόριου, θα γίνει η αντικατάσταση των φθαρμένων εξαρτημάτων, ώστε να  αποδοθεί μέχρι αύριο σε πλήρη λειτουργία.

Η υπουργός ζήτησε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ως αύριο το μεσημέρι να ενημερωθεί και για τις απαραίτητες ενέργειες και για το συναφές κόστος, που απαιτούνται ώστε στο μεσοδιάστημα το αναβατόριο να λειτουργήσει  απρόσκοπτα και με εγγυήσεις για την ασφάλεια των χρηστών και των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουνίου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού είχε ζητήσει την παραίτηση της προϊσταμένης της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών και του προϊσταμένου του τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών, μετά από ολιγωρία στο ζήτημα της αποκατάστασης του αναβατορίου στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Tags:
αρχαιολογικοί χώροι, αρχαιολόγοι, Υπουργείο Πολιτισμού, Ακρόπολη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK