02:54 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, μεταφέροντάς τους στα άλλα μέσα του Ομίλου, καλεί η ΕΣΗΕΑ τη διοίκηση της εφημερίδας «Έθνος».

«Άλλη μία ιστορική εφημερίδα έκλεισε» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, με φόντο την ανακοίνωση της διοίκησης της εφημερίδας «Έθνος» για αναστολή της κυκλοφορίας του καθημερινού φύλλου από τις 31 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι έχασαν για μία ακόμα φορά τη δουλειά τους, αφού είναι οι ίδιοι, που πριν από δύο χρόνια, περίπου, έχασαν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και κόπους μιας ζωής, με το κλείσιμο της εταιρείας Πήγασος, στην οποία ανήκε ο ιστορικός τίτλος της εφημερίδας “Έθνος”».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την απογοήτευση του για αυτήν την εξέλιξη και ζητεί από τη διοίκηση της εφημερίδας να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, μεταφέροντάς τους στα άλλα μέσα του Ομίλου.

Το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει, επίσης, τον προβληματισμό του «για τις συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά το κλείσιμο άλλης μιας εφημερίδας, που έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στο χώρο και αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πλήγμα στον πλουραλισμό και την ελευθερία του Τύπου».

Υπογραμμίζει, δε, ότι «η στήριξη της ελευθεροτυπίας, ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας, ήταν ο λόγος που τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΣΗΕΑ πρωτοστάτησε στη θέσπιση και εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης του έντυπου Τύπου, κατά τα πρότυπα των όσων ισχύουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης».

«Καλούμε τους συναδέλφους σε συνέλευση αύριο, Τρίτη, 30 Ιουλίου και ώρα 10.30’ π.μ. στα γραφεία μας, επί της οδού Ακαδημίας 20 (Αίθουσα 3ουορόφου), προκειμένου από κοινού να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και ν΄ αποφασίσουμε για την περαιτέρω στάση μας», καταλήγει η ΕΣΗΕΑ.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η διοίκηση της εφημερίδας «Έθνος», παραμένει το εβδομαδιαίο «Έθνος της Κυριακής» καθώς και η ενημερωτική ιστοσελίδα ethnos.gr.

Tags:
δημοσιογράφοι, εφημερίδες, εφημερίδα, Έθνος, ΕΣΗΕΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK