11:03 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Εκτός φυλακής βρίσκεται από το μεσημέρι ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας που έχει καταδικαστεί για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκεμβρίου του 2008.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 ο Επαμεινώνδας Κορκονέας πέρασε γύρω στις 14:30 το κατώφλι των Φυλακών Δομοκού.

Προηγουμένως είχε φτάσει στις φυλακές το σχετικό απόσπασμα της απόφασης του Εφετείου καθώς και το «πράσινο φως» από τον Κορυδαλλό όπου βρίσκεται ο φάκελός του ως κρατούμενου σχετικά με την μέχρι σήμερα ποινή που έχει εκτίσει. 

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για δολοφονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, δέχτηκε ωστόσο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου που προβλέπεται στον νέο Ποινικό Κώδικα, επιβάλλοντας ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Με δεδομένο ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας έχει ήδη εκτίσει 11 χρόνια με κάποια από αυτά διπλά, αναμένεται να αποφυλακιστεί «σε σύντομο χρόνο, εντός ολίγων ημερών», όπως δήλωσε ο συνήγορός του, Βαγγέλης Ανδρούλας. 

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, στην είσοδο των Φυλακών Δομοκού τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν την Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου και να παρασταθούν στον γιο τους. Αμέσως μετά, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε, προκειμένου να συναντήσει τα τρία του παιδιά και την σύζυγο του.

Όλα αυτά, ενώ έχει σημάνει συναγερμός στην Αστυνομία, για «κύκλο αντιδράσεων» και επεισοδίων, μετά την απόφαση του Εφετείου, με επίκεντρο τα Εξάρχεια και το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από την σφαίρα που έριξε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής στην υπόθεση Γρηγορόπουλου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε στο Sputnik για τη δικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.

Αναφερόμενος νωρίτερα στην απόφαση του Εφετείου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι «οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι «είναι αλήθεια ότι ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας είναι συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις του που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να τροποποιηθούν. Έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα».

Tags:
εφετείο, δολοφονία, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, φυλακή, Επαμεινώνδας Κορκονέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK