04:13 13 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο σεισμός στην Κρήτη ήταν ενδιάμεσου βάθους, δήλωσε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, παραθέτοντας τα δύο βασικά χαρακτηριστικά αυτού του είδους των δονήσεων.

Σεισμό «ενδιάμεσου βάθους» χαρακτήρισε ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, τη δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, το πρωί της Τετάρτης.

Ο πρώην διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως το «βασικό χαρακτηριστικό» του σεισμού στην Κρήτη είναι το εστιακό βάθος που υπολογίζεται, όπως είπε, περίπου στα 70 χιλιόμετρα.

«Παραμένει σεισμός ενδιάμεσου βάθους και αυτό έχει κάποιες άμεσες, πρακτικές συνέπειες», παρατήρησε ο κ. Παπαδόπουλος, παραθέτοντας τα δύο βασικά χαρακτηριστικά:

  1. «Δεν έχει μετασεισμούς ή εάν έχει είναι πολλοί λίγοι» σε αντίθεση με τους επιφανειακούς σεισμούς.
  2. «Με αρκετά μεγάλη πιθανότητα, μπορώ να πω ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός», δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος τονίζοντας πως οι σεισμοί ενδιάμεσου βάθους είναι συνήθως μεμονωμένοι.

Ο σεισμολόγος πρόσθεσε πως δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Κρήτη, γεγονός που επίσης απέδωσε στο μεγάλο βάθος.

Τέλος, είπε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε διάφορες περιοχές της Κρήτης κι όχι μόνο στο Ηράκλειο, όπως επίσης και στη Σαντορίνη.

Υπενθυμίζεται ότι το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται 23 χλμ βορειοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου.

Tags:
Κρήτη, μετασεισμός, σεισμός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK