10:24 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σειρά αιτημάτων έθεσε στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στο πλαίσιο συνάντησης. Μεταξύ αυτών, οι τροποποιήσεις στους δύο νέους Ποινικούς Κώδικες.

Σειρά θεμάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δικαστές έθεσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον υφυπουργό Δημήτριο Κράνη.

Μεταξύ των θεμάτων, είναι η αύξηση των οργανικών θέσεων, οι τροποποιήσεις στους δύο νέους Ποινικούς Κώδικες, η καταβολή αναδρομικών και η ενσωμάτωση των μισθολογικών ωριμάνσεων.

Τα 10 αιτήματα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Αναλυτικά και σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης, τα αιτήματα που τέθηκαν είναι τα εξής:

  1. Η αύξηση των οργανικών θέσεων τουλάχιστον σε αριθμό που προβλέπει πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).
  2. Οι αναγκαίες τροποποιήσεις στους δύο νέους Ποινικούς Κώδικες.
  3. Η κατάργηση του νόμου 4512/2018 σε ό,τι αφορά την υποχρέωση της ιδιωτικής διαμεσολάβησης και στη θεσμοθέτηση της δικαστικής μεσολάβησης.
  4. Η άμεση κάλυψη των κενών θέσεων Ειρηνοδικών.
  5. Η ίδρυση κατεύθυνσης Ειρηνοδικών στην Εθνική Σχολή Δικαστών.
  6. Η ενσωμάτωση των μισθολογικών ωριμάνσεων και των χρονοεπιδομάτων για τη φετινή χρονιά.
  7. Η καταβολή των οφειλομένων για την περίοδο 2017-2018.
  8. Η εξέταση ενδεχόμενης αύξησης του αριθμού των προέδρων εφετών σε αριθμό που αντιστοιχεί στους προεδρεύοντες εφέτες στα Εφετεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.
  9. Η ελεύθερη πρόσβαση για δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών «Ισοκράτης» του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
  10. Ο καθορισμός αμοιβής για δικαστικούς λειτουργούς που συμμετέχουν σε πειθαρχικά συμβούλια.

Σύμφωνα με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε να απαντήσει στα παραπάνω αιτήματα.

Tags:
Ποινικός Κώδικας, δικαστήριο, Εφετείο Αθηνών, εφετείο, εισαγγελείς, δικαστές, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δικαιοσύνη, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK