23:20 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο ζήτημα της επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος διεξήχθη σήμερα κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρθηκε και στην επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Γεραπετρίτης η συγκεκριμένη επιτροπή θα είναι άμισθη και δεν δεν θα λάβει αποφάσεις που θα γίνει ο εορτασμός.

«Πρόκειται για μία επιτροπή, η οποία θα είναι άμισθη, όλα τα μέλη της επιτροπής εκ προσωπικοτήτων είναι άμισθα, δεν λαμβάνουν αμοιβή, δεν υπάρχει κόστος εγκατάστασης διότι θα εγκατασταθούν στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του Δημοσίου και η επιτροπή αυτή δεν θα λάβει αποφάσεις που θα κινηθεί ο εορτασμός της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως ο ρόλος της επιτροπής είναι συμβουλευτικός και θα κάνει προτάσεις στην κυβέρνηση για τις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν.

«Είναι προφανές ότι η τελική κρίση ανήκει, κατά τον λόγο αρμοδιότητάς τους, στη Βουλή και στην κυβέρνηση. Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα να υπάρχει αποφασιστική λειτουργική αρμοδιότητα στην Επιτροπή», διευκρίνισε.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κάνει παρεμβάσεις για το ζήτημα.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ζήτησε, όπως και ο Χρήστος Σπίρτζης, να διασφαλιστεί ο ρόλος της Βουλής, όχι απλώς στα πρόσωπα αλλά και στο πρόγραμμα.

«Θα ήταν τραγικό, η χώρα μας μετά από τόσες θυσίες, να μπει σε μια λογική με φιέστες πολυέξοδες και με πράγματα που ενδεχομένως θα μας πληγώσουν και δεν θα εκφράσουν και το νόημα αυτής της νέας συγκυρίας, μετά την κρίση», ανέφερε η κα Ξενογιαννακοπούλου.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να διαφωνήσει με την παρατήρησή σας, όσον αφορά τους εορτασμούς της εθνικής παλιγγενεσίας», είπε με τη σειρά του ο πρόεδρος της επιτροπής, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, Κυβέρνηση, Γιώργος Γεραπετρίτης, Ελλάδα 2021, Ελλάδα, Γιάννα Αγγελοπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK