15:20 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση του Εφετείου Λαμίας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου και την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο Άρειος Πάγος ζήτησε να του διαβιβαστεί η απόφαση του Εφετείου Λαμίας για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου όταν καθαρογραφεί προκειμένου να ελέγξει εάν θα πρέπει να ασκήσει αναίρεση ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας έκρινε ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα που δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Ωστόσο, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού πρότερου σύννομου βίου «έσπασαν» τα ισόβια και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Με δεδομένο ότι είχε ήδη εκτίσει 11 χρόνια με κάποια από αυτά διπλά, ο πρώην ειδικός φρουρός αποφυλακίστηκε.

Παράλληλα, το Εφετείο αθώωσε λόγω αμφιβολιών τον Βασίλη Σαραλιώτη που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για απλή συνέργεια.

Η απόφαση του Εφετείου για τον Κορκονέα προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και διαμάχη μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Στην υπόθεση ενεπλάκη και ο Άρειος Πάγος, καθώς την Παρασκευή ζήτησε το αρμόδιο δικαστήριο να διαβιβάσει αντίγραφο της απόφασης, μόλις καθαρογραφεί ώστε αφού αναγνωστεί το σκεπτικό, να ελέγξει εάν πρέπει να αναιρεθεί ή όχι, όπως μετέδωσε το news247.gr.

Η κρίση του Άρειου Πάγου που θα εκδοθεί τους επόμενους μήνες θα καθορίσει εάν θα διεξαχθεί νέα δίκη και σε ποιο πλαίσιο.

Tags:
Βασίλης Σαραλιώτης, Λαμία, εφετείο, Δικαιοσύνη, αποφυλάκιση, Άρειος Πάγος, Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, Επαμεινώνδας Κορκονέας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK