16:07 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπάρχει μια συνήθεια των εκ Γερμανίας τουριστών που έχει χλευαστεί όσο καμία άλλη αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό για να τους αποτρέψει από το να συνεχίσουν ακάθεκτοι.

Τα σανδάλια με κάλτσα είναι πιθανότατα ο πρώτος συνειρμός που κάνει κάποιος όταν ακούει τη φράση «Γερμανός τουρίστας».

Μπορεί να έχουν περάσει χρόνια και η μόδα στα υποδήματα να έχει εξελιχθεί, ωστόσο, η συνήθεια αυτή φαίνεται πως δεν εγκαταλείπεται εύκολα.

Για τη «στυλιστική τάση» αυτή γράφει και η γερμανική DW εξηγώντας πως τελικά αυτό που κάποτε αποτελούσε αντικείμενο χλευασμού έγινε τελικά μόδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν ήταν οι Γερμανοί αυτοί που ξεκίνησαν πρώτοι αυτή την περίεργη μόδα, που καταργεί τη λειτουργική υπόσταση του σανδαλιού.

Τόσο οι Ρωμαίοι όσο και οι Αιγύπτιοι συνήθιζαν να φοράνε κάτι παρόμοιο αλλά και οι Ιάπωνες καθώς ήταν μέρος της παραδοσιακής τους φορεσιάς κυρίως κατά τις τελετές του τσαγιού.

Ωστόσο, η διάδοση της «μόδας» αυτής έγινε από τους Γερμανούς που θεωρούνται πρωταθλητές στον τουρισμό και ήθελαν απλά να αισθάνονται άνετα όπως στο σπίτι τους.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, την τάση αυτή ακολούθησε και η γνωστή γερμανική εταιρεία Birkenstock που ιδρύθηκε το 1774.

Σήμερα αποτελούν μια must και άνετη επιλογή σύμφωνα με πολλούς, αποκαθιστώντας έτσι τη φήμη του παρεξηγημένου γερμανικού σανδαλιού.

Εξάλλου προς υπεράσπισή τους έσπευσε και η πρεσβεία της Γερμανίας στην Ελλάδα που αναδημοσίευσε το άρθρο στο λογαριασμό της στο Twitter.

Tags:
Αιγύπτος, παπούτσια, παπούτσι, τουρίστες, Γερμανία, κάλτσα, σανδάλι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK