08:17 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Έλληνες είναι οι πλέον απαισιόδοξοι ανάμεσα στους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς το 51% δηλώνει απαισιόδοξο για τους επόμενους μήνες.

Σταθερά ως οι πλέον απαισιόδοξοι στην Ευρωπαϊκοί Ένωση παραμένουν οι Έλληνες, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του νέου ευρω-βαρόμετρου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 51% των Ελλήνων δηλώνει απαισιόδοξο, ενώ μόλις το 45% δηλώνει αισιόδοξο για τους επόμενους μήνες.

Πρόκειται, μάλιστα, για τη χειρότερη αναλογία ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., υπερσκελίζοντας τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο (46% θετικές  - 47% αρνητικές) όσο και τη Γαλλία (45% αρνητικό – 50% θετικό).

Στον αντίποδα, ο πλέον αισιόδοξος λαός είναι ο ιρλανδικός (85%), ενώ ακολουθούν οι κάτοικοι της Δανίας (79%) και της Λετονίας (76%).

Κατά μέσον όρο, η αισιοδοξία στην Ε.Ε. ανέρχεται στο 61% και η απαισιοδοξία στο 34%, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση από το φθινόπωρο του 2009.

​Την ίδια ώρα, η γνώμη των Ελλήνων για την Ε.Ε. παραμένει «μοιρασμένη», καθώς το 33% δηλώνει ικανοποιημένο, το 39% ουδέτερο και το 28% δυσαρεστημένο.

Στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, τα συγκεκριμένα ποσοστά κυμαίνονται σε 45%, 37% και 17%, αντίστοιχα.

Επιπλέον, το 66% των Ελλήνων εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται την Ε.Ε., καθώς μόλις το 32% δηλώνει ότι τείνει να εμπιστεύεται τα ευρωπαϊκά όργανα.

Κατά μέσον όρο, πάντως, το 44% των Ευρωπαίων πολιτών εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς τους θεσμούς της Ε.Ε., ενώ το 46% εμφανίζεται δύσπιστο.

Σχετικά:

Ευρωβαρόμετρο: Η μετανάστευση στην κορυφή των προβλημάτων της ΕΕ
Ευρωβαρόμετρο για Έλληνες οδηγούς: Βρίζουν, δεν φορούν ζώνη, οπαδοί του Bluetooth
Tags:
απαισιοδοξία, ευρωβαρόμετρο, Ελλάδα, Ευρώπη, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK