03:41 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου έκανε λόγο για άκρως φωτογραφική διάταξη και προσπάθεια βίαιης αποπομπής της διοίκησης της Επιτροπής.

«Αν παραιτηθώ θα είναι σαν να συμπράττω στην εφαρμογή μιας παράνομης διάταξης που αντιβαίνει στο ενωσιακό δίκαιο και το ελληνικό Σύνταγμα», δήλωσε η επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, κάνοντας λόγο για προσπάθεια βίαιης αποπομπής της διοίκησης της Επιτροπής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και αναφερόμενη σε διάταξη του διυπουργικού νομοσχεδίου - η οποία επιβάλει το ασυμβίβαστο της θέσης της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού με θέσεις και αξιώματα του κυβερνητικού επιτελείου – η κ. Θάνου είπε ότι πρόκειται για άκρως φωτογραφική διάταξη που αφορά αποκλειστικά την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Διερωτήθηκε, δε, αν «η ανεξαρτησία και η αμεροληψία πρέπει να αφορά μόνο την αρχή Ανταγωνισμού;» και σημείωσε ότι είναι προφανές πως έγινε στόχος διότι ήταν προϊσταμένη του νομικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η κ. Θάνου υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε κομματικό στέλεχος αλλά τεχνοκράτης. «Είμαι ένα πρόσωπο υπερκομματικό» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και σε άλλο κόμμα.

Συνεχίζοντας, μίλησε για «άκομψο» τρόπο με τον οποίο εκφράστηκαν για το πρόσωπό της ορισμένοι βουλευτές. «Ο κ. Βορίδης είπε ότι γοητεύτηκε η κ. Θάνου και πήγε αμισθί στο γραφείο του κ. Τσίπρα. Θέλω να πω στον κ. Βορίδη ότι ως δικηγόρος πρέπει να σέβεται στις θεσμικές ιδιότητες».

Η κ. Θάνου σημείωσε ότι «προσπαθούν να ευτελίσουν το ότι πήγα αμισθί» και πρόσθεσε ότι ήθελε να προσφέρει τις γνώσεις και εμπειρίες που είχε, χωρίς να την ενδιαφέρει ποιος ήταν πρωθυπουργός.

Σημείωσε εξάλλου ότι λαμβάνει 100 ευρώ λιγότερα ως πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού από ό,τι είναι η σύνταξή της, η οποία όπως συμπλήρωσε έχει ανασταλεί.

Πέτσας: Η Θάνου είχε ταυτιστεί με την κομματικοποίηση των αρχών

Την Τρίτη, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για αποκομματικοποίηση των ανεξάρτητων αρχών, αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. 

Σε ό,τι αφορά την επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου, της καταλόγισε ότι «είχε ταυτιστεί με την κομματικοποίηση των αρχών».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η προωθούμενη ρύθμιση – η οποία έχει συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής – έχει ως αποτέλεσμα την αυτοδίκαιη πρόωρη παύση της προέδρου, αντιπροέδρου και πολλών άλλων εκ των μελών της Επιτροπής.

Tags:
Βουλή, Νομοσχέδιο, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Στέλιος Πέτσας, Βασιλική Θάνου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK