15:28 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αυτό που χρειάζεται δεν είναι νέες ρυθμίσειςαλλά κωδικοποίηση της νομοθεσίας, απλοποίηση των διαδικασιών συμμόρφωσης, αποτελεσματικός έλεγχος και εξορθολογισμός των προστίμων όπου χρειάζεται.

Θετική είναι η αξιολόγηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) την τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που καταργεί τον Βάσιμο λόγο απόλυσης, την Ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων και την Αναστολή προθεσμιών κατά τη συμφιλιωτική διαδικασία και τη διαδικασία επίλυσης εργατικών διαφορών.

Σύμφωνα με τη συνομοσπονδία σειρά ρυθμίσεων που έγιναν «κυρίως την τελευταία διετία, δημιουργούσαν επιπρόσθετο και δυσβάστακτο γραφειοκρατικό και διοικητικό κόστος συμμόρφωσης, ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν την δυνατότητα να διατηρούν οργανωμένα λογιστήρια και νομικά τμήματα, χωρίς μάλιστα να προσδίδουν ένα καλύτερο πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων».

Όπως εκτιμά το υπάρχον δίκαιο για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά καλύπτουν κάθε πιθανή παράβαση και προβλέπουν κυρώσεις. Οπότε, σύμφωνα πάντα με τη ΓΣΕΒΕΕ αυτό που χρειάζεται δεν είναι νέες ρυθμίσεις «που τροφοδοτούν την γραφειοκρατία και αυξάνουν αναίτια το λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων», αλλά κωδικοποίηση της νομοθεσίας, απλοποίηση των διαδικασιών συμμόρφωσης, αποτελεσματικός έλεγχος και εξορθολογισμός των προστίμων όπου χρειάζεται.

Tags:
Υπουργείο Εργασίας, εργαζόμενος, εργαζόμενοι, απόλυση, εμπορικά καταστήματα, ΓΣΕΒΕΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK