18:12 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα

Νέα πρέσβειρα της Ελλάδας στη Ρωσία η Κατερίνα Νασίκα

Eugene Odinokov
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα. Μέχρι πρότινος, η κα Νασίκα διατελούσε εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας.

Η Κατερίνα Νασίκα θα είναι η νέα πρέσβειρα της Ελλάδας στη Μόσχα, όπως δήλωσε στο Sputnik πηγή της ελληνικής κυβέρνησης.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Kαταγγελίες Κοτζιά για αλλαγή της Ελληνίδας πρέσβη στη Μόσχα

Μέχρι πρότινος, η κα Νασίκα διατελούσε εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, ο οποίος εδρεύει στον Καναδά.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα πρέσβειρα θα αντικαταστήσει την Τασία Αθανασίου.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε επικρίνει έντονα τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «ακυρώσεις μεταθέσεων διπλωματών που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια ευσυνείδητα, με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι κρύβεται πίσω από τη φερόμενη απόφαση για αλλαγή της Ελληνίδας Πρέσβεως στη Μόσχα

Από την πλευρά του, στις πρώτες του δηλώσεις ως υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας είχε δεσμευτεί ότι θα επιδιώξει την ενίσχυση της συνεργασίας με τη Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

«Ρωσία και Ελλάδα συνδέονται με ισχυρούς ιστορικούς, θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς για αιώνες. Η ειλικρινής φιλιά παραδοσιακά ενώνει τους λαούς των δυο χωρών» είχε δηλώσει από το βήμα της Βουλής.

«Χαιρετίζουμε την επιδίωξη της Κυβέρνησης της Ελλάδας για την ενίσχυση της συνεργασίας με την χώρα μας σε διμερές και πολυμερές επίπεδο» είχε απαντήσει η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, μέσω μηνύματος στο Twitter.  

Tags:
υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργείο Εξωτερικών, Υπουργός Εξωτερικών, υπουργός εξωτερικών, εξωτερική πολιτική, απόφαση, Νίκος Κοτζιάς, διπλωμάτες, διπλωματία, διπλωμάτης, Νίκος Δένδιας, Μόσχα, Ρωσία, πρεσβεία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK