03:10 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, απέστειλε επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, και τον ενημερώνει για την κατάσταση στο δάσος του Σέιχ Σου, που έχεο προσβληθεί από τον φλοιοφάγο.

Για αργούς ρυθμούς της κοπής των δέντρων που έχουν προσβληθεί από το φλοιοφάγο έντομο στο δάσος του Σέιχ Σου κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ο δήμαρχος τονίζει στην επιστολή του πως η απομάκρυνση τα κλαδιά των δέντρων δεν απομακρύνονται με τους ρυθμούς που πρέπει και συνεπώς αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.

«Η ύπαρξη του συγκεκριμένου εντόμου στο δάσος είναι γνωστή από το 2017, ενώ στις αρχές του 2018 πολλαπλασιάστηκε ο πληθυσμός του και ξεκίνησε η αποξήρανση των δέντρων, είτε μεμονωμένα είτε κατά συστάδες, με απόληξη τη σημερινή κατάσταση όπου το φαινόμενο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις», αναφέρει ο κ. Δανιηλίδης.

 Όπως επισημαίνει «η πρώην ηγεσία του υπουργείου δεν έδωσε τη σημασία και τη βαρύτητα που έπρεπε σε ένα τόσο καταστροφικό γεγονός, παρά την ενημέρωση που είχε από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες».

Ο φλοιοφάγος, το έντομο που διεισδύει στο φλοιό των πεύκων και τα νεκρώνει, ευθύνεται για την καταστροφή περίπου 3.500 στρεμμάτων στο Σέιχ Σου (αντιστοιχεί στο 10% του δάσους), ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δασαρχείου Κιλκίς, έχει «νεκρώσει» περίπου 37.000 στρέμματα στην περιοχή.

Tags:
έντομο, Θεσσαλονίκη, δάσος, Σέιχ Σου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK