18:25 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
 Στο φέρι από την Κέρκυρα πρός το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, Ελλάδα, 2 Ιουλίου 2018.

Ποια λύση δρομολογείται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το πλοίο «Andros Jet» της εταιρίας «SeaJets» θα είναι το πλοίο που θα καλύψει άμεσα τις συγκοινωνιακές ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Με το πλοίο «Andros Jet», της εταιρίας «SeaJets» θα πραγματοποιείται η ακτοπλοϊκή σύνδεση ΑλεξανδρούποληςΣαμοθράκης, βάσει ενημέρωσης κυβερνητικών πηγών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το ταχύπλοο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Andros Jet» θα καλύψει άμεσα τις συγκοινωνιακές ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το πλάνο για τα δρομολόγια του πλοίου διαμορφώνεται ως εξής:

  • Το πλοίο αναχωρεί από τη Νάξο την Τετάρτη  14  Αυγούστου, στις 12.00 περίπου το μεσημέρι.
  • Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει πρώτα στο λιμάνι της Σαμοθράκης στις 22.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας (14 Αυγούστου).
  • Από το λιμάνι της Σαμοθράκης θα εκτελέσει άμεσα δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα κάνει ένα ακόμη μεταμεσονύκτιο δρομολόγιο προς τη Σαμοθράκη.
  • Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, το πλοίο θα εκτελέσει όσα δρομολόγια απαιτούνται ώστε να αποσυμφορεθεί η κατάσταση στην Σαμοθράκη.

Το «Andros Jet» έχει μήκος 61 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 36 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ιδιωτικής χρήσης οχήματα. Ωστόσο, δεν μπορεί να μεταφέρει φορτηγά οχήματα. 

Σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία της Σαμοθράκης, το υπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης εξασφάλισαν σύμφωνα με τις ίδιες πηγές την άμεση δρομολόγηση του οχηματαγωγού πλοίου (ανοικτού τύπου – ferry boat) «Άναξ» για την κάλυψη των σχετικών αναγκών.

Το εν λόγω πλοίο αναμένεται μόλις ολοκληρώσει όλες τις αναγκαίες προεργασίες, πιθανώς στις 14 Αυγούστου, να καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να παραλάβει φορτηγά οχήματα με προορισμό την Σαμοθράκη.

Υπενθυμίζεται ότι το νησί έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση μετά τα μηχανικά προβλήματα στο πλοίο «ΣΑΟΣ». Σαν αποτέλεσμα, εγκλωβίστηκαν στο λιμάνι της Σαμοθράκης εκατοντάδες ταξιδιώτες.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, το επιβατηγό πλοίο «Αζόρες Express», το οποίο έσπευσε να αντικαταστήσει το «ΣΑΟΣ», δεν κατάφερε να προσεγγίσει το νησί, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη.

Tags:
Αλεξανδρούπολη, ακτοπλοϊκή σύνδεση, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, πλοία, πλοίο, Σαμοθράκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK