10:00 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (57)
0 0 0
Βρείτε μας

Θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα οι άνεμοι, προτού ενισχυθούν και πάλι το βράδυ, καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να δίνουν μάχη στην Εύβοια, προσπαθώντας να περιορίσουν τα όποια μέτωπα στην περιοχή.

Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται σήμερα, κατά τις μεσημβρινές ώρες, η οποία εντούτοις θα είναι προσωρινή, καθώς το βράδυ τα μποφόρ αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τα 6 μποφόρ. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr, οι πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά, όσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια, αλλά και σε άλλα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει. 

Συγκεκριμένα, δυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. 

Από τις βραδινές ώρες, στο Βόρειο Ιόνιο, στην Κεντρική Μακεδονία, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, ενώ βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Όπως προειδοποιεί το Αστεροσκοπείο, υψηλός και τοπικά πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραμένει υψηλός o κίνδυνος για φωτιά, ποια είναι η εικόνα στα ενεργά μέτωπα

Ιδιαίτερα ο κίνδυνος είναι αυξημένος στη Νότια Εύβοια, στην Αττική, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Ρόδο και στη Νότια Κρήτη.

Θέμα:
Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (57)
Tags:
άνεμοι, φωτιά, κίνδυνος πυρκαγιάς, πυρκαγιά, Εύβοια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK