18:48 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Καπνός πάνω από την Αθήνα από την πυρκαγιά στην Κινέτα Αττικής, 23 Ιουλίου 2018

Μειωμένα σήμερα τα μικροσωματίδια στον ουρανό της Αττικής

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (57)
0 0 0
Βρείτε μας

Χτες, ένα πέπλο καπνού, που μεταφέρθηκε από την Εύβοια, κάλυψε τον ουρανό της Αττικής, δημιουργώντας βαριά ατμόσφαιρα. Σήμερα τα επίπεδα των μικροσωματιδίων είναι μειωμένα κατά 50%.

Σαφώς βελτιωμένη είναι, σε σχέση με χτες, η κατάσταση στην Αττική, αναφορικά με την συγκέντρωση μικροσωματιδίων που μεταφέρθηκαν από την Εύβοια, όπου εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά.

Όπως είπε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Νίκος Μιχαλόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», τα επίπεδα είναι πεσμένα κατά περίπου κατά 50%.

«Πριν από την έναρξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια τα επίπεδα ήταν στα 15-20 μικρογραμμάρια στο λεκανοπέδιο και ξαφνικά χθες ανέβηκαν 80-90 μέχρι τις 12 η ώρα. Σήμερα είναι γύρω στα 30-40, σαφώς μειωμένα», δήλωσε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι συγκεντρώσεις θα είναι αυξημένες στην ατμόσφαιρα όσο εξακολουθούν οι μετεωρολογικές συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά του καπνού από την Εύβοια.

Από την μεριά του, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκος Παπαευσταθίου, επισήμανε ότι παρά την ιδιαίτερα επιβαρημένη ατμόσφαιρα του λεκανοπεδίου δεν παρατηρήθηκε αύξηση των περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα ή δυσχέρειες, οι οποίες να οφείλονται στους καπνούς από τις πυρκαγιές.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι πνευμονολογικές κλινικές που εφημερεύουν και όλα τα νοσοκομεία βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά που ενδεχομένως να προκύψουν.

Θέμα:
Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (57)
Tags:
Πυροσβεστική, φωτιά, καπνός, Εύβοια, δασική πυρκαγιά, πυρκαγιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK