23:53 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Πυρκαγιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής, στις 25 Οκτωβρίου, 2018

Στη «μάχη» της Εύβοιας πυροσβεστικά αεροσκάφη από Ισπανία και Ιταλία

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (57)
0 0 0
Βρείτε μας

Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, και πολύ γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων. Στη μάχη της κατάβεσης αεροσκάφη από Ιταλία και Ισπανία.

Τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη από χώρες της Ε.Ε. συνδράμουν τις προσπάθειες των αρχών για την κατάσβεση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στην Εύβοια.

«Σε συνέχεια του αιτήματος της Ελλάδας στις 13 Αυγούστου, ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ έχει κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Σε μία άμεση απάντηση, η Ε.Ε. έχει ήδη στείλει τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ιταλία και την Ισπανία» αναφέρεται στην απόφαση της Κομισιόν.

​Από την πλευρά του, ο Χρίστος Στυλιανίδης, Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, επιβεβαίωσε ότι «τα αεροσκάφη ήδη δρουν, μαχόμενα εναντίον των πυρκαγιών».

«Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες προς την ΕΕ, την Ιταλία & την Ισπανία για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα της Ελλάδας για αποστολή εναερίων μέσων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας» ήταν η απάντηση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, και πολύ γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η φλεγόμενη Εύβοια από ψηλά: Πλάνα από το drone της Πυροσβεστικής - Βίντεο

Θέμα:
Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (57)

Σχετικά:

Βίντεο από την επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στην Εύβοια
Γεννηματά από Εύβοια: Μεγάλη οικολογική καταστροφή, ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα
Η φλεγόμενη Εύβοια από ψηλά: Πλάνα από το drone της Πυροσβεστικής - Βίντεο
Tags:
Κομισιόν, αεροσκάφος πυροσβεστικής, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, φωτιά τώρα, φωτιά, δασική πυρκαγιά, πυρκαγιά, πυρκαγιές, Εύβοια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK