06:28 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Σε εφαρμογή τίθεται το επιχειρησιακό σχέδιο της πυροσβεστικής για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Με βάση το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά θα επεκταθούν και στη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο αυτό, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

​Ειδικότερα, απευθύνεται έκκληση στους πολίτες, ώστε:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζοί ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης.
  • Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα. Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σχετικά:

Οι πλημμύρες «φέρνουν» έκτακτη βοήθεια 2,33 εκατ. ευρώ σε 11 δήμους
Πλημμύρες στη Μάνδρα: Στην ανακρίτρια τις επόμενες ημέρες η Δούρου
Tags:
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θυελλώδεις άνεμοι, άνεμοι, χαλάζι, καταιγίδα, καταιγίδες, βροχοπτώσεις, βροχές, βροχή, πυροσβέστες, Πυροσβεστική, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK