10:45 09 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Το κάστρο των Σκοπίων

Στα Σκόπια αντιπροσωπεία της κυβέρνησης - Επιβλέπει την αφαίρεση του «Ήλιου της Βεργίνας»

© Φωτογραφία : Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Συμφωνία των Πρεσπών (83)
0 0 0
Βρείτε μας

Η προθεσμία για την απομάκρυνση του «Ήλιου της Βεργίνας» εξέπνευσε την Τρίτη, 13 Αυγούστου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν έχουν καταφέρει να ανταποκριθούν στη συγκεκριμένη απαίτηση.

Στη Βόρεια Μακεδονία έχει μεταβεί αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιβλέψει τη διαδικασία απόσυρσης όλων των συμβόλων με τον «Ήλιο της Βεργίνας».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», η ελληνική αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στη γειτονική χώρα έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Στόχο αποτελεί η διασφάλιση ότι θα απομακρυνθούν όλα τα σήματα και οι σημαίες, οι οποίες εμπεριέχουν τον «Ήλιο της Βεργίνας».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει δώσει εντολή να απομακρυνθούν τα επίμαχα σήματα ακόμη και από τα φρεάτια των δρόμων.

Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει την απομάκρυνση του «Ήλιου της Βεργίνας» από κάθε δημόσιο κτήριο της γειτονικής χώρας, σε διάστημα έξι μηνών.

Η σχετική προθεσμία εξέπνευσε την Τρίτη, 13 Αυγούστου. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, οι αρχές της γειτονικής χώρας δεν έχουν καταφέρει να εφαρμόσουν τον συγκεκριμένο όρο της συμφωνίας.

Η Αθήνα, από την πλευρά της, εξετάζει τα επόμενα βήματα, προκειμένου να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στην κυβέρνηση των Σκοπίων.

Θέμα:
Συμφωνία των Πρεσπών (83)

Σχετικά:

Σε ισχύ η απαγόρευση του «Ήλιου της Βεργίνας» στη Βόρεια Μακεδονία
Tags:
Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, Ελλάδα, αντιπροσωπεία, Αθήνα, συμφωνία των Πρέσπων, συμφωνία των Πρεσπών, Βεργίνα, Ήλιος, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK