16:14 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (57)
0 0 0
Βρείτε μας

Αισιοδοξία για την πορεία της φωτιάς στην Εύβοια εκφράζουν τα στελέχη της πυροσβεστικής καθώς πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Παραμένει ωστόσο ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων.

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την Εύβοια, καθώς, σύμφωνα με στελέχη της πυροσβεστικής δεν υπάρχει πλέον κανένα ενεργό μέτωπο στη μεγάλη φωτιά που καίει από την Τρίτη και έχει κάνει στάχτη περίπου 25.000 στρέμματα δάσους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, έχουν επικεντρωθεί στην χαράδρα βόρεια του χωριού Πλατανιά, στη θέση Καμπιά, όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Το σημείο είναι δύσβατο και η πρόσβαση δύσκολη.

Εκεί δίνουν μάχη τα πεζοπόρα τμήματα προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά, η οποία έχει πλέον μόνο πυκνούς καπνούς. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα για να σβήσει και η τελευταία εστία.

Όπως σημειώνουν στελέχη της πυροσβεστικής για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο ενδεχομένως να περάσουν αρκετές μέρες, ενώ ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο μέτωπο καθώς σοβεί ο κίνδυνος νέος αναζωπυρώσεων.

Μπορεί η οικολογική καταστροφή να είναι μεγάλη, ωστόσο αποφευχθήκαν τα χειρότερα, αφού οι φλόγες, από την αναζωπύρωση στο χωριό Πλατανιά, δεν προκάλεσαν, ευτυχώς, ζημιά στο καταφύγιο άγριας ζωής στην Aγριλίτσα, αλλά ούτε και στο δάσος του δικτύου Natura 2000. 

Οι φλόγες κινήθηκαν απειλητικά και έφτασαν στα όρια του καταφυγίου στην Αγριλίτσα, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις παρενέβησαν άμεσα και κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία τους, δύο χιλιόμετρα από την προστατευόμενη περιοχή.

Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται 382 πυροσβέστες, με 98 πυροσβεστικά οχήματα, 22 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

 

Θέμα:
Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (57)
Tags:
πυροσβέστες, Πυροσβεστική, δασική πυρκαγιά, πυρκαγιά, φωτιά, Εύβοια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK