20:59 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τάσος Ιωαννίδης αποτυπώνει στο χαρτί τα συναισθήματά του, τη «γεύση» που του αφήνει η ζωή, πώς νιώθει για τη φιλία, την αγάπη, τον έρωτα και μέσα από την ποιητική του συλλογή μάς καλεί να δούμε τον κόσμο του, τον κόσμο μας, μέσα από τα δικά του μάτια.

«Η ζωή μου μέσα από τα ποιήματα μου» είναι ο τίτλος της πρώτης ποιητικής συλλογής του Ροδίτη ποιητή με σύνδρομο Down, Τάσου Ιωαννίδη, η οποία εκδόθηκε τις τελευταίες ημέρες και παρουσιάστηκε στη Λίνδο της Ρόδου.

Ο 23χρονος Τάσος Ιωαννίδης μέσα από τα ποιήματά του στέλνει στον υπόλοιπο κόσμο τον κώδικα για να κατανοήσει πώς ο ίδιος ο ποιητής βλέπει τη ζωή. Η ποιητική του συλλογή αποτελεί την αντανάκλαση των συναισθημάτων που νιώθει, των ανθρωπίνων σχέσεων, του έρωτα, της αγάπης.

Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Ρόδου κι ανέκαθεν προσπαθεί να δείξει πώς τα παιδιά με αναπηρίες όχι μόνο δικαιούνται ίσων ευκαιριών, αλλά μπορούν και πρέπει να είναι τα ίδια εξίσου δραστήρια και χρήσιμα για το κοινωνικό σύνολο.

Ο Τάσος Ιωαννίδης με τη συνδρομή και της οικογένειάς του, που προσπάθησε να φτιάξει για εκείνον ένα δημιουργικό και ευχάριστο περιβάλλον, ώστε να υποκαταστήσει την ανυπαρξία ανάλογων κρατικών δομών σε μικρές κοινωνίες, έχει αναπτύξει εδώ και αρκετά χρόνια το αίσθημα της προσφοράς και ξεκίνησε την προσπάθεια να αποτυπώσει στο χαρτί τις σκέψεις του από την ηλικία των 12 χρόνων. Είναι ενεργός πολίτης στον τόπο όπου ζει και συμμετέχει σε αρκετές κοινωνικές δραστηριότητες, ενώ παράλληλα εργάζεται στο τουριστικό κατάστημα της μητέρας του.

Αυτή η προσπάθεια για αποτύπωση στο χαρτί των συναισθημάτων του μέσω ποιημάτων ξεκίνησε πριν δυο χρόνια και σήμερα με την έκδοση και παρουσίαση της ποιητική του συλλογής το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα.

Συγκεκριμένα, πριν δυο χρόνια ήταν που ξεκίνησε μια προσπάθεια με την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση της Ροδίτισσας συγγραφέως Αναστασίας Κορινθίου και με τον εκδοτικό οίκο με τον οποίο συνεργάζεται (εκδόσεις Υδροπλάνο), ώστε οι σκέψεις να γίνουν βιβλίο και να βρουν τη δικιά τους ξεχωριστή θέση στις καρδιές του ελληνικού αναγνωστικού κοινού.

Ειδικότερα, ο 23χρονος ποιητής μέσω του βιβλίου του φιλοδοξεί να περάσει τα δικά του μηνύματα και να κάνει τον υπόλοιπο κόσμο κοινωνό των συναισθημάτων και άγνωστων πτυχών του εαυτού του. Δηλαδή, πώς αντιλαμβάνεται τον έρωτα, την αγάπη, το νησί στο οποίο κατοικεί, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση παππού - εγγονού.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη μνήμη του παππού του Αναστάσιου Ιωαννίδη είναι αφιερώνει και το βιβλίο.

Εξάλλου, φέρει το όνομά του και ήταν ο άνθρωπος που, όπως λέει, του δίδαξε διάφορα πράγματα για τη ζωή και ο ένας έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία για τον άλλο. Μαζί του είχε τη δυνατότητα να μοιράζεται τις σκέψεις του και η απώλειά του αποτέλεσε για εκείνον ένα σοκ, η δε απουσία του είναι ακόμη και σήμερα κάτι παραπάνω από αισθητή.

Tags:
σύνδρομο Down, Ρόδος, ποιητής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK