00:29 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Κάτοικοι στη Σάμο αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για να προμηθευτούν απινιδωτές και να δημιουργήσουν ομάδα με άτομα που ξέρουν από πρώτες βοήθειες μετά τον θάνατο 19χρονου.

Οι κάτοικοι της Σάμου αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες μετά τον τραγικό θάνατο ενός 19χρονου που αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ έπαιζε μπάσκετ και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έφυγε από τη ζωή.

Είναι το δεύτερο τραγικό περιστατικό σε διάστημα μερικών ημερών, καθώς στις αρχές του μήνα, στη Χίο, ένας 19χρονος σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από μπασκέτα που αποκολλήθηκε.

Οι κάτοικοι της Σάμου αποφάσισαν να αναλάβουν δράση προκειμένου να αγοραστούν φορητοί απινιδωτές για το νησί.

Το πρώτο βήμα έκανε ένας επιχειρηματίας και κάτοικος του νησιού απευθύνοντας διαδικτυακό κάλεσμα στο Facebook για τη συγκέντρωση χρημάτων και την αγορά απινιδωτή.

«Εγώ τη Δευτέρα το πρωί ξεκινάω έρανο στο μαγαζί για την απόκτηση απινιδωτή φορητού όχι για τους πελάτες μας αλλά για όλη τη γύρω περιοχή», έγραψε, προσθέτοντας ότι η τοπική ομάδα διάσωσης έχει ήδη κάνει σεμινάρια τα οποία και θα συνεχίσει.

«Με 4 η 5 απινιδωτές καλύπτουμε όλη τη πόλη και με κόσμο πιστοποιημένο λαμβάνουμε τα μέτρα μας μόνοι μας κι ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες απώλειας από ανακοπή», πρόσθεσε, ζητώντας τη συνδρομή και βοήθεια όλων των κατοίκων. Ο πρώτος απιδινωτής, γράφει ο ίδιος, «καταλαβαίνετε όλοι τι όνομα θα έχει».

Ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής, με ανάρτησή του στο Facebook, πρότεινε να δημιουργηθεί ομάδα από άτομα με γνώση στις πρώτες βοήθειες.

«Ως μαθητευόμενος διασώστης και κάτοχος τίτλου BLS Βασικής υποστήριξης ζωής με αφορμή τον άδικο χαμό ενός νέου συνανθρώπου μας προτείνω την δημιουργία μίας ομάδας πού θα απαρτίζεται από άτομα με γνώσεις στις πρώτες βοήθειες», έγραψε.

Κάλεσε όσους έχουν γνώση να δώσουν τηλέφωνο και διεύθυνση προκειμένου ώστε τα θύματα να μην μένουν χωρίς τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει ασθενοφόρο.

«Αφού εγκαταλειφθήκαμε να πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά ας κινητοποιηθούμε», τονίζει.

Tags:
ΕΚΑΒ, θάνατος, νεκρός, Σάμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK