06:15 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (57)
0 0 0
Βρείτε μας

Η φωτιά στην Εύβοια είναι οριοθετημένη και σε ύφεση αφού πρώτα έκαψε πάνω από 23.500 στρέμματα σύμφωνα με το σύστημα Copernicus. Στην περιοχή παραμένουν 160 πυροσβέστες και 140 άτομα πεζοπόρων τμημάτων.

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια είναι πλέον σε ύφεση και οριοθετημένη, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου στην περιοχή «Αγριλίτσας» του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας και πέντε ημέρες αργότερα, την Κυριακή, 18 Αυγούστου, το πύρινο μέτωπο είχε πλέον οριοθετηθεί και ήταν σε ύφεση.

Στην περιοχή κάηκε συνολικά μια έκταση 23.565 στρεμμάτων, όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε μετά από αίτημα του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Στην Εύβοια βρίσκονται και εργάζονται στις καμένες εκτάσεις καθώς και στην περίμετρο της πυρκαγιάς, 160 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 140 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

Από αέρος επιτηρεί ένα ελικόπτερο Sikorsky S-64 της Πυροσβεστικής ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση εάν και όπου διαπιστωθεί αναζωπύρωση.

Η φωτιά στην Εύβοια μετέτρεψε σε στάχτη παρθένο δάσος καθώς και καλλιέργειες, με το σύστημα Copernicus να καταγράφει αναλυτικά την έκταση της καταστροφής.

Θέμα:
Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (57)
Tags:
Copernicus, Πυροσβεστική, δασική πυρκαγιά, πυρκαγιά, φωτιά, Εύβοια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK