17:41 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε καταγγελία για επεισόδιο με αστυνομικούς στο Θριάσιο Νοσοκομείο προχώρησε η γιατρός και διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής. Έρευνα διέταξε η ΓΑΔΑ.

Την επέμβαση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προκάλεσε η καταγγελία διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο για επεισόδιο το Σάββατο με αστυνομικό που οπλοφορούσε εντός του νοσοκομείου.

Την καταγγελία έκανε η γιατρός Αφροδίτη Ρέντζιου που είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με την ίδια, κινδύνευσε να βρεθεί με χειροπέδες όταν ζήτησε από αστυνομικό που φρουρούσε νοσηλευόμενο αλλοδαπό κρατούμενο, να μην οπλοφορεί για λόγους ασφαλείας.

«Επειδή εγκυμονεί κινδύνους να οπλοφορούν μέσα σε μια ψυχιατρική κλινική, του ζήτησα να μην οπλοφορεί. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η απάντησή του, σε μια προσπάθεια επίδειξης πυγμής και εκφοβισμού ήταν “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” και «δώσ’ μου τα στοιχεία σου”», δήλωσε η Ρέντζιου, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

Στη συνέχεια, όπως κατήγγειλε, έφτασαν στο νοσοκομείο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Κυριολεκτικά εισέβαλαν στην ψυχιατρική κλινική πέντε ένστολοι και ένοπλοι της ομάδας ΔΙΑΣ, με περικύκλωσαν και με απείλησαν ότι θα με συλλάβουν και θα με οδηγήσουν στο αυτόφωρο. Όταν τους ρώτησα ποια είναι η κατηγορία και για ποιο λόγο βρίσκονται στην ψυχιατρική κλινική, είπαν ότι η κατηγορία που με βαρύνει είναι η απείθεια κατά της Αρχής», κατήγγειλε.

Η γιατρός υποστήριξε δεν είχε «κανένα λόγο» να δώσει τα στοιχεία της, καθώς είναι γνωστό το όνομα του εφημερεύοντος γιατρού. Τότε, όπως είπε, κάποιοι φώναξαν «περάστε τις χειροπέδες τώρα».

Τελικά το επεισόδιο έληξε μετά από παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Έρευνα διέταξε η ΓΑΔΑ

Για το περιστατικό και τις καταγγελίες της γιατρού, η ΓΑΔΑ διέταξε έρευνα.

Η έρευνα ανατέθηκε σε αξιωματικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Η εντολή που έχει είναι να διερευνήσει κάθε λεπτομέρεια όσων συνέβησαν ώστε να διευκρινιστεί εάν υπάρχουν ευθύνες από πλευράς των αστυνομικών και σε ποιο βαθμό.

Tags:
ομάδα ΔΙΑΣ, όπλο, επεισόδιο, αστυνομικοί, γιατρός, ΓΑΔΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK