12:42 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το νησί του βόρειου Αιγαίου έμεινε αποκλεισμένο για αρκετές ημέρες, λόγω μηχανικής βλάβης των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟ ΝΗΣΟΣ», προκαλώντας την αγανάκτηση κατοίκων και επισκεπτών.

Ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο την οριστική επίλυση του προβλήματος με την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης.

Το νησί του βόρειου Αιγαίου έμεινε αποκλεισμένο για αρκετές ημέρες, λόγω μηχανικής βλάβης των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟ ΝΗΣΟΣ», προκαλώντας την αγανάκτηση κατοίκων και επισκεπτών.

Τα πλοία «ΑΝΑΞ» και «Ζέφυρος», τα οποία επιστρατεύτηκαν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, διέκοψαν – και αυτά - τα δρομολόγιά τους, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και το απαγορευτικό του λιμενικού σώματος.

Στη συνέχεια, το κενό επιχειρήθηκε να καλυφθεί από το επιβατηγό πλοίο «Azores Express». Ωστόσο, οι ελλιπείς υποδομές στο λιμάνι της Σαμοθράκης δεν επέτρεψαν την εκτέλεση των δρομολογίων.

Προσωρινή λύση έδωσε, τελικά, το ταχύπλοο καταμαράν «ANDROS JET», ενώ το μείζον ζήτημα του εφοδιασμού του νησιού λύθηκε από το οχηματαγωγό «ΑΝΑΞ», το οποίο επέστρεψε στη γραμμή μαζί με το «ΖΕΦΥΡΟΣ», μετά την άρση του απαγορευτικού.

Κυβερνητικές πηγές εξήγησαν ότι η βασική αιτία του προβλήματος είναι το γεγονός πως το λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, καθώς «επί τέσσερα και πλέον χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα του λιμένα».

Από την πλευρά του, το «ΣΑΟΣ» έπρεπε να επιστρέψει στην ακτοπλοϊκή γραμμή, έχοντας επισκευάσει τις βλάβες του. Ωστόσο, η πλοιοκτήτρια εταιρία ενημέρωσε ότι αυτό δεν θα γίνει.

Έπειτα απ’ αυτή την εξέλιξη, το υπουργείο Ναυτιλίας, συνεννοήθηκε με την εταιρία του «ANDROS JET», για την ολιγοήμερη συνέχιση των έκτακτων δρομολογίων, ενώ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, παρατάθηκε έως τις 25 Αυγούστου η ναύλωση του «ΑΝΑΞ» για τη μεταφορά των οχημάτων.

Σχετικά:

Ευρεία σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου για τη Σαμοθράκη – Τι απαντά η κυβέρνηση για τα προβλήματα
Παρατείνονται τα έκτακτα δρομολόγια του Andros Jet για Σαμοθράκη
Σαμοθράκη: Ο Πλακιωτάκης καλεί σε «απολογία» τους υπεύθυνους για τα πλοία μετά το χάος
Tags:
μηχανική βλάβη, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ακτοπλοϊκή σύνδεση, Κυβέρνηση, Κυβέρνηση, Μέγαρο Μαξίμου, Μαξίμου, Μαξίμου, Αλεξανδρούπολη, επιβατηγό πλοίο, πλοίο, λιμάνι, Σαμοθράκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK