04:29 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ (41)
0 10
Βρείτε μας

Το ιρανικό «Adrian Darya» απέπλευσε από το Γιβραλτάρ το βράδυ της Κυριακής, καθώς οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο το πετρελαιοφόρο πλοίο.

Προς το λιμάνι της Καλαμάτας φέρεται να πλέει το «Adrian Darya», το οποίο το βράδυ της Κυριακής αναχώρησε από το Γιβραλτάρ, έπειτα από 46 ημέρες παραμονής στα χωρικά ύδατα της βραχώδους χερσονήσου.

Ωστόσο, πηγές των λιμενικών αρχών της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, μιλώντας στο Sputnik, διευκρίνισαν ότι «προς το παρόν δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα» (σ.σ. κατάπλευσης) από την ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Βέβαια, αυτό είναι δυνατόν να καταστεί πραγματικότητα τις αμέσως επόμενες ώρες, καθώς το ιρανικό πλοίο βρίσκεται εν πλω.

​Σύμφωνα με τα στοιχεία ανίχνευσης του «VesselFinder», αυτή τη στιγμή το ιρανικό τάνκερ «Adrian Darya», γνωστό και ως «Grace 1», πλέει στα ανοιχτά το Γιβραλτάρ, με κατεύθυνση προς τα ανατολικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχές του Γιβραλτάρ, υποστηριζόμενες από βρετανικά σκάφη, κατάσχεσαν το πετρελαιοφόρο πλοίο στις 4 Ιουλίου, υπό την υποψία μεταφοράς πετρελαίου στη Συρία, παραβιάζοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

​Το Σάββατο, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ φέρεται να επιδίωξε ανεπιτυχώς την εκ νέου κατάσχεση του «Grace 1», λίγες ώρες μετά την απόφαση του Γιβραλτάρ να απελευθερώσει το πλοίο.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Μουσάβι, έστειλε σαφές μήνυμα προς την Ουάσιγκτον εναντίον της πιθανής κατάσχεσης του  «Grace 1».

Θέμα:
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ (41)

Σχετικά:

Προς το λιμάνι της Καλαμάτας πλέει το ιρανικό τάνκερ που είχε κατασχεθεί στο Γιβραλτάρ
Αναχώρησε από το Γιβραλτάρ το ιρανικό τάνκερ «Grace 1» - Βίντεο
Προειδοποίηση του Ιράν στις ΗΠΑ για το πετρελαιοφόρο «Grace 1»
Tags:
ιρανικό τάνκερ, ΗΠΑ, Γιβραλτάρ, πετρελαιοφόρο, τάνκερ, πλοίο, λιμάνια, λιμάνι, Καλαμάτα, κατάσχεση, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK