05:53 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (57)
0 0 0
Βρείτε μας

Νέες πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα σε σχέση με την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια, έρχονται να προστεθούν στα στοιχεία που «δείχνουν» εμπρησμό.

Ενισχύεται το σενάριο του εμπρησμού για τη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καταρρίπτεται το άλλοθι του βασικού υπόπτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωτιά στην Εύβοια: Κάηκαν πάνω από 23.500 στρέμματα, σε ύφεση και οριοθετημένη η πυρκαγιά

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, όπως προκύπτει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, το άλλοθι του 33χρονου βασικού υπόπτου φαίνεται πως είναι προβληματικό. 

Ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι βρισκόταν 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς και τον τόπο διαμονής του. 

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έλαβαν τις πρώτες προφορικές απαντήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ τα αρμόδια στελέχη του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής αναμένουν και εγγράφως τις άρσεις απορρήτου και τις απαντήσεις όλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, το κινητό τηλέφωνο του 33χρονου φαίνεται να ενεργοποιεί κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται στο χωριό Σταυρός - τόπο διαμονής του βασικού υπόπτου - τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, παρά τον ισχυρισμό του ιδίου ότι βρισκόταν σε μακρινό σημείο της Εύβοιας. 

Υπενθυμίζεται ότι οι Αρχές εξέταζαν από την αρχή το σενάριο του εμπρησμού, καθώς τόσο οι τοπικές Αρχές, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν την εκτίμηση ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ανθρώπινα χέρια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε τρία σημεία με μικρή διαφορά χρόνου σε μια απόσταση 1.500 περίπου μέτρων από το χωριό Μακρυμάλλη. Τα κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού έχουν σχηματίσει το προφίλ τριών βασικών υπόπτων, βάσει των στοιχείων και των καταθέσεων κατοίκων και μαρτύρων.

Οι Αρχές, άλλωστε, είχαν εντοπίσει ευρήματα που υποδεικνύουν εμπρησμό και στα τρία σημεία, όπου εκδηλώθηκαν τα μέτωπα. Συγκεκριμένα, στα σημεία εντοπίστηκαν υλικά καύσης (όπως στουπιά, πλαστικά μέρη μπιτονιών) και συσσωρευμένη καύσιμη ύλη (όπως κλαδιά, ξύλα), ενώ βρέθηκαν και κάποια φιαλίδια υγραερίου που όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν σχετίζονται με τη φωτιά.

Θέμα:
Καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια (57)
Tags:
ύποπτος, εμπρησμός, πυρκαγιά, φωτιά, Εύβοια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK