17:53 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ (41)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ξεκαθάρισε ότι οι ελληνικές αρχές δεν έχουν λάβει επίσημο αίτημα κατάπλου από το ιρανικό τάνκερ Grace 1.

Την πληροφορία του Sputnik ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα κατάπλου από το ιρανικό πετρελαιοφόρο «Adrian Darya», γνωστό και ως «Grace 1», επιβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο ίδιος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του «ΣΚΑΪ», διαβεβαίωσε ότι οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν την πορεία του ιρανικού τάνκερ, τηρώντας στάση αναμονής.

Υπενθυμίζεται ότι αξιωματούχος του αμερικανικού State Department, μιλώντας στο Sputnik, προειδοποίησε την Ελλάδα ότι «οποιαδήποτε βοήθεια προς το “Grace 1” - ή άλλα, παρεμφερή πλοία - θα μπορούσε να θεωρηθεί για την αμερικανική κυβέρνηση ως παροχή υλικής υποστήριξης σε τρομοκρατική οργάνωση».

Το ιρανικό τάνκερ απέπλευσε το βράδυ της Κυριακής από το Γιβραλτάρ, έπειτα από 46 ημέρες παραμονής στο λιμάνι της βραχώδους χερσονήσου, με φερόμενη κατεύθυνση προς το λιμάνι της Καλαμάτας.

Το «Grace 1» είχε κατασχεθεί από τις τοπικές αρχές, με τη συνδρομή βρετανικών πλοίων, στις 4 Ιουλίου του 2019, υπό την υποψία μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου στη Συρία, παραβιάζοντας τις ευρωπαϊκές κυρώσεις.

Το Γιβραλτάρ, πριν από λίγες ημέρες, και κατόπιν των σχετικών διαβεβαιώσεων εκ μέρους της Τεχεράνης, αποφάσισε να «απελευθερώσει» το ιρανικό πλοίο, παρά το αίτημα των αμερικανικών αρχών για εκ νέου κατάσχεση.

Θέμα:
Θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ (41)

Σχετικά:

Προς το λιμάνι της Καλαμάτας πλέει το ιρανικό τάνκερ που είχε κατασχεθεί στο Γιβραλτάρ
Λιμεναρχείο Καλαμάτας στο Sputnik: Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα για την κατάπλευση του ιρανικού τάνκερ
ΗΠΑ προς Ελλάδα: Η βοήθεια στο ιρανικό τάνκερ μπορεί να θεωρηθεί στήριξη τρομοκρατικής ομάδας
Tags:
ιρανικό τάνκερ, Μάικ Πομπέο, ΗΠΑ, τάνκερ, πετρελαιοφόρο, κατάσχεση, πλοίο, Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργείο Ναυτιλίας, Ιράν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK