13:12 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δήμαρχος της Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας υπογράμμισε, με αφορμή τον πρόσφατο εγκλωβισμό των ταξιδιωτών στο νησί, πως είναι απαραίτητες οι επενδύσεις στο λιμάνι.

Για ανάγκη  έγκρισης, χρηματοδότησης και υλοποίησης μελετών και έργων για το λιμάνι της Σαμοθράκης έκανε λόγο ο δήμαρχος του νησιού, Αθανάσιος Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε τις χθεσινές αποφάσεις μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου θετικές και ευπρόσδεκτες αλλά σημείωσε πως πρέπει άμεσα να προχωρήσουν οι επενδύσεις στο λιμάνι.

«Αίτημά μου, το οποίο διατυπώθηκε και χτες, είναι η επένδυση στο λιμάνι, δηλαδή να εφαρμοστούν τα σχέδια και οι μελέτες που έχουν γίνει στο πλαίσιο του master plan, ένα σύνολο πολλών μελετών που αντιμετωπίζουν όλα τα προβλήματα του λιμανιού, τα οποία είναι πάρα πολλά. Αυτό το έργο πρέπει να χρηματοδοτηθεί»  σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο σημαντικό σημείο για βελτίωση της λειτουργίας του λιμανιού είναι η εκβάθυνση του αλλά και η μεγέθυνση και η επέκτασή του.

«Ο κύριος παράγοντας είναι η μεγέθυνση, η επέκταση του λιμανιού μας, για να μπορούν να ελλιμενιστούν μεγαλύτερα πλοία. Να αναφέρω ένα παράδειγμα. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια από τις γραμμές του Βορείου Αιγαίου, που εκτελούνται από Πειραιά είτε Λαύριο, κυρίως Λαύριο. Όμως, τα πλοία που εκτελούν αυτές τις γραμμές έχουν τέτοιο μήκος, που δεν χωράνε στο λιμάνι μας, δηλαδή ο βασικός παράγοντας είναι το μέγεθος των πλοίων που μπορούν να ελλιμενιστούν» σημείωσε.

Σχολιάζοντας τον πρόσφατο ακτοπλοϊκό αποκλεισμό ο κ.Βίτσας επέρριψε στην ακτοπλοϊκή εταιρεία που λειτουργεί στο νησί βαρύτατες και αποκλειστικές ευθύνες για το πρόσφατο συμβάν.

Κληθείς να απαντήσει για τη ζημία των επιχειρήσεων της Σαμοθράκης ο κ.Βίτσας επισήμανε ότι η μικρή νησιωτική οικονομία βρίσκεται στην αιχμή της κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, οπότε η ζημία είναι πολύ μεγάλη.

«Θεωρώ πως δεν είναι αναστρέψιμη φέτος. Φοβάμαι ότι αν δεν προσεχθεί αυτή η κατάσταση, μπορεί να έχει προέκταση στο μέλλον, αυτό πρέπει να το δούμε και να το αντιμετωπίσουμε. Πρέπει αυτή η εικόνα του νησιού να ανασυγκροτηθεί και να δημιουργηθεί αίσθημα ασφάλειας και αξιοπιστίας στον υποψήφιο επισκέπτη ότι σε αυτό το νησί θα πάει και θα φύγει όποτε ο ίδιος προγραμματίζει» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως εκατοντάδες ταξιδιώτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο λιμάνι της Σαμοθράκης μετά από προβλήματα που παρουσίασαν τα δύο πλοία που συνδέουν το νησί με την Αλεξανδρούπολη.

Tags:
Σαμοθράκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK